Paplašinās vakcinācijas iespējas Latgalē, aktīvāk iesaistot NBS

Sabiedrība
Sargs.lv/LETA
Covid
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde

Lai veicinātu vakcinācijas pret Covid-19 pieejamību Latgales reģionā, novembra sākumā plānots atvērt jaunu vakcinācijas punktu, kā arī nodrošināt plašāku izbraukuma vakcināciju, iesaistot Nacionālos bruņotos spēkus (NBS), tai skaitā braucot pie cilvēkiem arī uz viensētām, šodien valdības sēdē informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

No 5. novembra līdz 7. novembrim plānots, ka darbu sāks četri vakcinācijas autobusi Rēzeknē un Daugavpilī. Saskaņā ar ministra pausto šo pieeju plānots izmantot ne tikai Latgalē, bet arī Sēlijas reģionā - Jēkabpilī.

Tāpat no otrdienas, 2. novembra, Rēzeknes pilsētā tiek atvērts papildu vakcinācijas punkts ar divām brigādēm. Vienlaikus no 1. līdz 9. novembrim Ludzas novadā notiek 21 izbraukums 21 pagastā.

Pēc ministra sacītā šobrīd procesā ir izbraukuma vakcinācijas nodrošināšana Augšdaugavas un Preiļu novadā, kas plānota šajā nedēļas nogalē sadarbībā ar pašvaldībām un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. NBS, tai skaitā Zemessardzes 3. Latgales brigāde, turpinās sniegt atbalstu vakcinācijas procesā, Latgales reģionā nodrošinot arī transportu un cilvēkresursus, dodoties vakcinācijas nodrošinātājiem līdzi uz ciematiem un viensētām.Tāpat papildus plānots nodrošināt atsevišķas izbraukuma vakcinācijas tieši senioriem.

Jau zinots, ka izbraukuma vakcinācijā Krāslavas novadā aizvadītās nedēļās nogalē 14 pagastos vakcinētas 627 personas.

Latgale ir viens no tiem Latvijas reģioniem, kuros vakcinācijas pret Covid-19 aptvere šobrīd ir visszemākā.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka  Nacionālie bruņotie spēki no 16. oktobra līdz 31. decembrim visos Latvijas reģionos pēc Veselības ministrijas pieprasījuma gatavi nodrošināt nepieciešamo personālu, lai sniegtu atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā. 

Dalies ar šo ziņu