Nacionālie bruņotie spēki turpina labos darbus, sniedzot atbalstu sabiedrībai

Sabiedrība
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde

Nacionālo bruņoto spēku (NBS), tai skaitā Zemessardzes, vienības turpina labos darbus, palīdzot sakopt sociālo aprūpes centru teritorijas, kā arī ar nepieciešamām lietām un dāvaniņām iepriecinot tos cilvēkus, kuriem šobrīd klājas grūtāk.

Tā, piemēram, Jūras spēku Patruļkuģu eskadras un Krasta apsardzes dienesta karavīri sadarbībā ar NBS Štāba bataljona karavīriem sakopa Rīgas pilsētas sociālā aprūpes centra "Stella maris" teritoriju. ievērotas visas epidemioloģiskās prasības.

Image
Jūras spēki
Foto: Foto: Jūras spēki
Foto: Jūras spēki

Tikmēr Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 22. kājnieku bataljona zemessargi talkoja Valmieras dzīvnieku patversmes teritorijā. Tika sakopta apkārtne, salabots žogs, labiekārtotas suņu būdas, kā arī veikti citi nepieciešamie darbi, lai četrkājainajiem iemītniekiem būtu ērtāka uzturēšanās un iespēja brīvāk pārvietoties pa laukumu.

Image
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde
Foto: Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde

Savukārt Gaisa spēku karavīri sadarbībā ar biedrību “Silta sirds” uz Ģimenes atbalsta centru “Dzeguzīte” Kokneses novadā nogādāja labdarības projekta ietvaros sarūpētas lietas – apģērbu, apavus, higiēnas un saimniecības preces, mēbeles un centra iemītnieku ikdienu padarīs vieglāku.Gaisa spēki ar atbalsta centru “Dzeguzīte  sadarbojas jau vairākus gadus, iepriecinot tā iemītniekus gan svētkos, gan ikdienā. Tāpat arī iepriekš centra bērni ir viesojušies Gaisa spēku bāzē un apmeklējuši Lielvārdes lidlauku, tādējādi iepazīstoties ar karavīru ikdienu.

Tāpat Gaisa spēku personāls atbalstījuši arī Ķeguma novada vientuļos senioros, palīdzot ikdienas darbos, piemēram, sanesot malku.

Image
Gaisa spēki
Foto: Foto: Gaisa spēki
Foto: Gaisa spēki

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji šajās dienās devušies arī uz virkni Latvijas pašvaldību, nogādājot Zviedrijas labdarības organizācijas “Erikshjälpen” sarūpēto humāno palīdzību maznodrošinātajām ģimenēm un senioriem. Sadarbību ar Vācijas un Zviedrijas nevalstiskajām organizācijām koordinē NBS Kapelānu dienests, kas šomēnes organizē kravu nogādi Aknīstes, Bauskas, Balvu, Viļakas, Alūksnes, Rugāju, Gulbenes, Saldus, Brocēnu un Skrundas novados.

Image
Kapelānu dienests
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Visi sakopšanas darbi un sūtījumu nodošana aprūpes centriem un pašvaldībā tiek organizēta, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.

Dalies ar šo ziņu