Video: Eksperta Mieriņa saruna ar aizsardzības ministru Arti Pabriku

Iepazīsimies - esmu eksperts Mieriņš! Ikvienam ir svarīgi zināt, kā rīkoties neparedzētās situācijās, tāpēc es jums palīdzēšu sagatavoties jebkurai krīzes situācijai un pastāstīšu, kā to labāk izdarīt.

Šoreiz eskperts Mieriņš sarunājas ar aizsardzības ministru Arti Pabriku.

Lai vairotu sabiedrības zināšanas par rīcību jebkurā krīzes situācijā, Aizsardzības ministrija uzsāk sabiedrības informēšanas kampaņu rīcības bukletam “Kā rīkoties krīzes gadījumā”. Kampaņas mērķis ir aicināt Latvijas iedzīvotājus aizdomāties par nepieciešamību savlaicīgi sagatavoties krīzes situācijām, lai iegūtās zināšanas ļautu pārvarēt krīzes pirmās 72 stundas mierīgi.

Rīcības buklets sagatavots, ieviešot visaptverošas valsts aizsardzības sistēmu, kuras mērķis ir nodrošināt visas sabiedrības iesaisti krīzes plānošanā un pārvarēšanā. Bukletu Aizsardzības ministrija izstrādājusi ciešā sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valsts policiju un Valsts robežsardzi, kā arī citiem sadarbības partneriem un nevalstiskajām organizācijām.

Buklets elektroniskā formātā trīs valodās ir pieejams aizsardzības nozares ziņu portālā “Sargs.lv” www.sargs.lv/lv/tema/72stundas, kā arī tas izdots Braila rakstā un palielinātā drukā.

Dalies ar šo ziņu