Video: Zemessardzes orķestra mūziķu dāvana ugunsdzēsējiem un glābējiem

Zemessardzes orķestris sagatavojis īpašu video sveicienu, atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un ugunsdzēsības Latvijā 155. gadadienu.

Video sveiciena pamatā ir šai gadadienai veltīta dziesma “Ugunsdzēsējs nedus”, kurai tekstu radījis Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra un Zemessardzes orķestra mūziķis Jānis Vēbersts, bet mūziku – Zemessardzes orķestra mūziķe un komponiste Inga Meijere. Video uzņemts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes 2. daļas depo. Video montāžu veicis Zemessardzes orķestra mūziķis un video mākslinieks Jānis Porietis.

Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis uzsver: “Ar šo jautro dziesmu vēlamies pateikties ikvienam ugunsdzēsējam glābējam par nesavtīgu un profesionālu dienestu, vienlaikus vēršot uzmanību arī uz Nacionālo bruņoto spēku un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ilggadējo veiksmīgo sadarbību.”

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana. Pastāvēšanas gadu laikā Zemessardzes orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos. Zemessardzes orķestris koncertējis arī Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Vācijā, Ukrainā, ASV un Kanādā, sadarbojas ar Zemessardzes kori “Stars”, populāriem solistiem, kā arī ar Mičiganas gvardes 126. armijas orķestri, Kanādas Bruņoto spēku Centrālo orķestri un Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestri.

Latvijas ugunsdzēsībai šogad aprit 155. pastāvēšanas gads. Rīgā 1864 .gada nogalē pilsoņu grupa Ivana Himilera (sabiedrisks darbinieks, arī Rīgas Latviešu biedrības līdzdibinātājs) vadībā sāka veidot brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību, un jau 1865.gada 17.maijā Rīgas brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda pirmo reizi izbrauca uz ugunsgrēku Vecrīgā. Šis datums kopš 1995. gada tiek uzskatīts par Latvijas vienotā ugunsdzēsības dienesta sākumu, un 17. maiju atzīmē kā Ugunsdzēsēju un glābēju dienu.

Dalies ar šo ziņu