2019. gada labāko pastmarku trijniekā – Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem veltītās pastmarkas

Sabiedrība
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Fotokolāžas autors: Ģirts Urbacāns

Iedzīvotāju balsojumā par 2019. gada interesantāko pastmarku uzvarējusi Nacionālo bruņoto spēku Kara flotes simtgadei veltītā pastmarka, uz kuras attēlots štāba un apgādes kuģis “Virsaitis”. Otrajā vietā ierindojas pastmarka NBS štāba bataljonam – 100, bet godpilno trešo vietu ieņem pastmarka, kas godina NBS Sauszemes spēkus.

Visu trīs armijas simtgades pastmarku dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja.

pastmarka

Pirmās vietas ieguvēja - Kara flotes simtgadei veltītā pastmarka

Pagājušajā gadā VAS “Latvijas Pasts” izdeva piecas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem veltītas pastmarkas. Trīs no tām bija veltījums tieši Latvijas armijas 100. dzimšanas dienai – pastmarkas, uz kurām attēlota izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīna CVR (T), štāba un apgādes kuģis “Virsaitis” un helikopters “Mi-17”.

Štāba bataljona pastmarka

Otrās vietas ieguvēja - pastmarka Štāba bataljonam - 100

Kara flotei veltītās pastmarkas pamatā ir Aizsardzības ministrijas fotogrāfa seržanta Ērika Kukuta fotogrāfija. Viņš ir autors arī kāpurķēžu bruņumašīnas CVR (T) fotogrāfijai, kas rotā pastmarku - 3. vietas ieguvēju, un pastmarkas ar helikoptera "Mi-17" foto (otras foto autors - Aizsardzības ministrijas fotogrāfs vrsž. Gatis Indrēvics).

CRVT

Trešās vietas ieguvēja - NBS Sauszemes spēkiem veltītā pastmarka

Vēlāk sadarbībā ar Latvijas Kara muzeju tika izdota arī Bermontiādei veltīta pastmarka, savukārt 2019. gada nogalē “Latvijas Pasts” izdeva Štāba bataljona simtgadei veltītu pastmarku.

Bermontiāde

Bermontiādei veltītā pastmarka

Par 2019. gada skaistāko un interesantāko pastmarku iedzīvotāji varēja balsot no 3. līdz 16. februārim, savu favorītu izvēloties no 34 pastmarkām.

Dalies ar šo ziņu