Donoru dienā Bauskā asinis ziedo arī 53. kājnieku bataljona zemessargi

Sabiedrība
Sargs.lv/Bauskas Dzīve
zemessargi, zemessardzes 53. bataljons
Foto: Foto: Kaprālis R. Ločmelis otrais no kreisās, ZS 53. kājnieku bataljons

Donoru dienā Bauskā saziedots ap 40 litru asiņu, kas glābs vairāku pacientu dzīvības. Savu pienesumu deva arī pieci zemessargi no 53. kājnieku bataljona, viņu vidū arī kaprālis Raitis Ločmelis, kurš civilajā dzīvē asinis ziedo gandrīz 10 gadus.

Kaprālis R. Ločmelis, kurš Zemessardzes 53. kājnieku bataljonā dien trīs gadus, stāsta, ka galvenā motivācija asins ziedošanā ir palīdzēt tiem, kuriem tas nepieciešams. Civilajā dzīvē viņš asinis nodod vismaz 10 gadus un tagad uz šo soli aicinājis arī citus zemessargus. “Šoreiz atsaucās pieci, kuri ziedoja asinis. Darījām to bez specifiskas norādes, jo zinām, ka Valsts asinsdonoru centram asinis ir vajadzīgas regulāri un lielos apjomos,” stāsta kaprālis R. Ločmelis.

Kaprālis R. Ločmelis, kurš ikdienā ir mēbeļu galdnieks, Zemessardzē iesaistās ļoti aktīvi, tādejādi rādot labo piemēru un aicinot arī citus pievienoties dienestam 53. kājnieku bataljonā. Lai tiktu uz visām Zemessardzes mācībām, izmantojis iespēju darbā ņemt arī bezalgas atvaļinājumu, turklāt darba devējs esot ļoti saprotošs un atbalstošs.

Kā norādījis Valsts asinsdonoru centra pārstāvis, atsaucība donoru dienā Bauskā bijusi negaidīti liela. Pirmo reizi atnākuši vairāk nekā 100 cilvēku, bet asinis varēja nodot 91 persona.

zemessargi

Zemessardzes 53. kājnieku bataljona zemessargi, foto no bataljona arhīva.

Zemessargi iesaistās arī citās labdarības aktivitātēs. "Sargs.lv" jau rakstīja, ka Ziemassvētku laikā Studentu bataljona zemessargi bija sarūpējuši dāvanas bērnu nama "Vita" bērniem un audzinātājām, tādejādi kaut nedaudz iepriecinot bērnus, kuriem jādzīvo bez ģimenes.

Dalies ar šo ziņu