Studentu bataljona zemessargi sarūpējuši dāvanas bērnu nama bērniem

Sabiedrība
Sargs.lv
Studentu bataljons, zemessargi
Foto: Foto: Zemessardzes Studentu bataljons

Gada nogale ir laiks, kad arī aizsardzības nozare dāvā prieku tiem, kuriem ikdienā ir grūtāk. Zemessardzes Studentu bataljons šajos Ziemassvētkos sarūpējis dāvaniņas bērnu nama “Vita” bērniem. Viņiem nogādātas gan drēbītes un rotaļlietas, gan arī saldumu pakas. Tāpat īpašu dāvanu saņēmis arī bērnu nama personāls.

Kā stāsta Zemessardzes Studentu bataljona mediķe virsseržante Karlīna Lapiņa, bērni bijuši ļoti priecīgi un saņemtās dāvanas nav gribējuši izlaist no rokām. “Viņiem arī interesēja, no kurienes mēs esam un kāpēc agrāk neesam nākuši ciemos. Mēs stāstījām, ka esam mūsu zemes sargi un ka arī viņi vēlāk par tādiem var kļūt,” sacīja virsseržante K. Lapiņa.

Dāvaniņās Studentu bataljons bija sarūpējis gan drēbes bērniem vecumā no diviem līdz 18 gadiem, gan dažādas rotaļlietas, attīstošās spēles un grāmatas.

“Protams, arī saldumus – konfektes un piparkūkas, kas ir neiztrūkstoša Ziemassvētku sastāvdaļa. Tāpat padomājām arī par bērnu nama personālu, kuram viens no mūsu zemessargiem uzdāvināja kafijas automātu,” pauda virsseržante K. Lapiņa, norādot, ka tieši audzinātājas ir tās, kuras ikdienā rūpējas par šiem bērniem un sniedz mīlestību, ko viņi nevar saņemt citur.

Šajā pirmssvētku laikā arī Aizsardzības ministrijas darbinieki piedalās labdarības akcijā, atsaucoties Bērnu slimnīcas fonda aicinājumam. Ministrijas vestibilā atrodas “Drosmes kaste”, kurā var likt gan rotaļlietas, gan grāmatas. Tās pēc tam nonāks pie mazajiem pacientiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, lai kaut nedaudz atvieglotu sāpīgos un nepatīkamos mirkļus ārstēšanās procesa gaitā.

Dalies ar šo ziņu