Džonsons: Kongress nepametīs Ukrainu

Pasaulē
LETA/AP
ASV Kongresa apakšnama spīkers Maiks Džonsons
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien Baltajā namā ticies ar jaunievēlēto Pārstāvju palātas spīkeru Maiku Džonsonu un demokrātu mazākuma līderi Hakimu Džefrisu, lai pārrunātu papildu finansējuma pieprasījumu Izraēlas un Ukrainas atbalstam.
 

Džonsons, kas pārstāv republikāņu galēji konservatīvo spārnu un ir bijušā prezidenta Donalda Trampa atbalstītājs, neizrādīja lielu ieinteresētību papildu finansējuma piešķiršanā Ukrainas atbalstam.

Tomēr pēc tikšanās viņš uzsvēra, ka Kongress "negrasās pamest" Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju.

Tajā pašā laikā Džonsons norādīja, ka republikāņi Pārstāvju palātā vispirms izskatīs atsevišķu likumprojektu par 14,5 miljardu piešķiršanu Izraēlas atbalstam, bet par Baidena administrācijas stratēģiju Ukrainas jautājumā tiem nepieciešama papildinformācija.

"Mēs nedrīkstam ļaut [Krievijas diktatoram] Vladimiram Putinam Ukrainā uzvarēt, jo, esmu pārliecināts, viņš tur neapstāsies," televīzijas kanāla "Fox News" raidījumā "Hannity" uzsvēra spīkers, piebilstot, ka ASV jāiestājas arī par to svarīgāko sabiedroto Tuvajos Austrumos - Izraēlu.

Kā ziņots: Baidens pagājušajā nedēļā pieprasīja gandrīz 106 miljardus dolāru drošības pasākumu īstenošanai.

Kopējais izdevumu apjoms, kas sasniedz 105,85 miljardus dolāru, cita starpā paredz 61 miljardu militārajai palīdzībai Ukrainai un 14 miljardus Izraēlas militārajam atbalstam.

Dalies ar šo ziņu