Laikraksts: ASV Ukrainai nosūtījušas aptuveni 20 raķetes ATACMS

Konfliktu zonas
LETA/PRAVDA-UA
ATACMS raķetes izšaušana
Foto: AFP/Scanpix

ASV nosūtījušas Ukrainai aptuveni 20 raķetes ATACMS, bet viens no piegāžu nosacījumiem bijis - neizmantot tās uzbrukumos Krievijas teritorijai, vēsta laikraksts "New York Times", atsaucoties uz divām Rietumu un vēl vienu ASV amatpersonu.

"Pēc daudzajiem ziņojumiem par to, ka pieņemts lēmums par bruņojuma piegādēm, piegāde tika veikta slepus, pastāvot bažām, ka Krievija tam var uzbrukt brīdī, kad tas tiek ievests valstī. Turklāt Ukraina gribēja pārsteigt krievus nesagatavotus," vēsta laikraksts.

Divas Rietumu amatpersonas avīzei apliecināja, ka ASV nosūtījušas Ukrainai aptuveni 20 raķetes.

Kā sacīja viena informēta ASV amatpersona, Ukraina otrdien pielietojusi ATACMS, lai okupētajās teritorijās veiktu triecienus divām aviācijas bāzēm.

ASV nosūtīto raķešu versijai ir ierobežots darbības rādiuss.

Tiesa, amatpersonas norāda, ka tas ir pietiekams, lai sasniegtu teju visas galvenās bāzes, ko Krievija izmantojusi gaisa atbalstam un sava karaspēka apgādāšanai.

Viens no galvenajiem nosacījumiem, lai raķetes tiktu piegādātas Ukrainai, ir apņemšanās, ka ATACMS netiks izmantotas uzbrukumiem Krievijas teritorijā, sacīja viena no laikraksta citētajām amatpersonām.

Dalies ar šo ziņu