Zviedrijā mācību "Aurora 23" laikā veikts mobilizācijas vingrinājums

Pasaulē
Sargs.lv/Forsvarsmakten.se
Zviedrijā mācību "Aurora 23" laikā veikts mobilizācijas vingrinājums
Foto: Zviedrijā mācību "Aurora 23" laikā veikts mobilizācijas vingrinājums Foto: Kristoffer Olofsson/Swedish Armed Forces

Pirmdien, 24. aprīlī, visā valstī pa radio tika pārraidīts mobilizācijas ziņojums, kura laikā iesauktajiem iedzīvotājiem bija jāierodas uz uzdevuma izpildi noteiktā vietā. Ziņojums tika nosūtīts kā daļa no "Aurora" mācībām, kas pašlaik notiek Zviedrijā. Paredzēts, ka šodien, 27. aprīlī, šāds vingrinājums tiks atkārtots.

"Šodien, 24. aprīlī, sākas aizsardzības mācības "Aurora 23". Ja esat izsaukts uz kaujas vingrinājumiem, jums jāierodas uz norādīto adresi...". Šāds mobilizācijas ziņojums tika pārraidīts visā valstī.

Mācību "Aurora 23" scenārijā Zviedrija ir pakļauta bruņotam uzbrukumam. Situācija saasinās ar ietekmes operācijām un sabotāžu, kuras laikā tiek atslēgti elektrības un telekomunikāciju tīkli. Pamatojoties uz to, valdība ir nolēmusi, ka Zviedrijas bruņotajiem spēkiem ir jāizraugās karadienestam paredzētais personāls. Mobilizācija nozīmē personāla sasaukšanu un aprīkojuma sagatavošanu kara situācijai.

Iecerēts, ka šī vingrinājuma funkcija tiks atkārtota arī šodien, 27. aprīlī, kur pa radio tiks pārraidīts papildu mobilizācijas ziņojums.

Dalies ar šo ziņu