ASV: Sankcijas būtiski negatīvi ietekmē Krievijas ekonomiku

Pasaulē
LETA/AFP
1 Rublis
Foto: AFP/Scanpix

Krievijai noteiktās sankcijas uz valsti rada ļoti ievērojamu negatīvu ietekmi, ceturtdien paziņoja ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

"Es uzskatu, ka mūsu sankcijām līdz šim bijusi ļoti būtiska negatīva ietekme uz Krieviju. Lai arī atsevišķās jomās Krievijas ekonomika noturējusies labāk, nekā tika gaidīts sākotnēji, Krievijā šobrīd ir ievērojams budžeta deficīts," pirms G20 valstu sanāksmes Indijā sacīja Jelena.

"Mūsu noteikto sankciju un eksporta kontroles pasākumu dēļ Krievijai ir ārkārtīgi sarežgīti iegūt materiālus, kas tai nepieciešami, lai papildinātu savus munīciju krājumus un, piemēram, salabotu 9000 tanku, kas kara dēļ tikuši iznīcināti," žurnālistiem Bengalūru norādīja Jelena.

"Mēs redzam, ka tas ir izraisījis dažu kvalificētāko zinātnieku un uzņēmēju aizplūšanu no Krievijas ekonomikas, kā arī ārvalstu investīciju aizplūšanu. Krievija samazina savas valsts ieguldījumu fonda līdzekļus, tāpēc... cenu griesti, ko esam noteikuši Krievijas naftai, acīmredzami būtiski samazina Krievijas ieņēmumus," skaidroja ministre.

Viņa arī Krievijas izvērsto karu Ukrainā nodēvēja par Kremļa stratēģisko neveiksmi.

Dalies ar šo ziņu