Krievijā strauji sarūk kara atbalstītāju skaits

Pasaulē
Sargs.lv/Newsweek/Meduza
Agresorvalsts Krievijas iedzīvotāji Maskavā apgūst militārārās iemaņaas kādā no pilsētas sporta centriem
Foto: EPA/Scanpix

Agresorvalstī Krievijā strauji sarūk nelikumīgā iebrukuma Ukrainā atbalstītāju skaits. Saskaņā ar pēdējiem slepenajiem socioloģiskajiem datiem, tagad prettiesiski sākto Krievijas agresiju pret Ukrainu atbalsta vien 25% sabiedrības, atsaucoties uz Latvijā bāzēto neatkarīgo Krievijas mediju “Meduza” vēsta ASV izdevums “Newsweek”.
 

Aptauju Kremļa uzdevumā veicis Krievijas Federālais apsardzes dienests (FSO).

Aptaujas rezultāti atklāja, ka tikai 25 % respondentu Krievijā vēlas, lai karš ar Ukrainu turpinātos, salīdzinot ar 57 % sabiedrības, kuri pretlikumīgi sākto agresiju atbalstīja vēl šā gada jūlijā. Turklāt 55% aptaujāto novembrī sacīja, ka viņi "atbalsta miera sarunas", salīdzinot ar 32 procentiem jūlijā.

Sīkākas detaļas par to, kad tieši šāds pētījums tika veikts un cik cilvēku tā ietvaros tika aptaujāti, “Meduza” vēstītajā informācijā netika minēts.

Tiesa, FSO aptauju rezultāti ir līdzīgi citām nesen veiktajām aptaujām, ko veica neatkarīgā aptauju un pētniecības organizācija “Levada Center”, kuras galvenā mītne atrodas Maskavā.

Krievijas karš ar Ukrainu ilgst jau vairāk nekā deviņus mēnešus, lai gan Krievijas diktators Vladimirs Putins cerēja uz ātru uzvaru, Krievijas plāni Ukrainas aizstāvju varonīgās pretestības dēļ ātri izjuka, liekot Krievijai gan zaudēt lielu daudzumu kara tehnikas, gan ciešot ievērojamus dzīvā spēka zaudējumus.

Saskaņā ar Ukrainas armijas Ģenerālštāba apkopoto informāciju, Krievijas iebrucēju rindās bojā gājuši 92 200 okupantu.

Dalies ar šo ziņu