ASV Senātā rosina "Vagner" atzīt par teroristiem

Pasaulē
LETA/DW
ASV Kongresa un Senāta ēka Vašingtonā - Kapitolijs
Foto: Pixabay.com

ASV senatori republikānis Rodžers Vikers un demokrāts Bens Kardins iesnieguši likumprojektu par Krievijas algotņu saukšanu pie atbildības, ar kuru ASV valsts sekretāram pieprasīts atzīt Krievijas algotņu grupējumu "Vagner" par ārvalstu teroristu organizāciju, teikts ceturtdien senatora Vikera mājaslapā publicētajā paziņojumā.
 

Identisks likumprojekts tiks iesniegts arī Pārstāvju palātā.

"[Krievijas prezidents] Vladimirs Putins un viņa pakalpiņi neapstāsies ne pie kā, lai sasniegtu savus mērķus, arī iesaistot algotņus, tādus kā grupējumu "Vagner", lai viņu vārdā pastrādātu zvērības," norādīja Vikers, komentējot iniciatīvu.

"ASV šī ēnu armija ir jānosauc par to, kas tā ir - ārvalstu teroristu organizāciju. Mums viņi ir jāsauc pie atbildības kopā ar visiem tiem, kas viņus atbalsta," pavēstīja Vikers. "ASV nekavējoties jāpasludina "Vagner" par ārvalstu teroristu organizāciju. Tas vājinās Krievijas bruņotos spēkus un palīdzēs saukt pie atbildības par cilvēktiesību pārkāpumiem."

Ja likumprojekts tiks pieņemts, ASV valsts sekretāram 90 dienu laikā "Vagner" būs jāatzīst par ārvalstu teroristu organizāciju. Šis statuss būs jāpiemēro jebkuram ar "Vagner" saistītam uzņēmumam, teikts Vikera paziņojumā.

Dalies ar šo ziņu