Čehija nosūtījusi karavīrus sargāt robežu ar Slovākiju

Pasaulē
LETA/EURACTIV
Čehijas karavīri
Foto: Čehijas karavīri Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Čehija svētdien nosūtījusi aptuveni 320 karavīrus palīgā policijai un muitas darbiniekiem, kas apsargā Slovākijas robežu, vēsta "Čehijas Radio". Karavīri bāzēsies Dienvidmorāvijas, Zlīnas un Morāvijas-Silēzijas apgabalos.

Čehijas valdība septembra beigās uz laiku atjaunoja kontroli uz robežas ar Slovākiju, lai novērstu nelegālo imigrāciju.

Sākotnēji bija plānots kontroli veikt līdz sestdienai, bet valdība pagājušajā nedēļā pagarināja to vēl uz divām nedēļām līdz 28.oktobrim.

Čehijas iekšlietu ministrs Vits Rakušans atzinis, ka kontrole devusi labus rezultātus.

Policija pārbaudījusi vairāk nekā 250 000 cilvēku un notvērusi aptuveni 1900 nelegālos migrantus un gandrīz 50 kontrabandistus, vēsta Čehijas televīzija.

No aizturētajiem kontrabandistiem lielākā daļa ir no Ukrainas, Čehijas, Sīrijas, Moldovas un Gruzijas, atklājusi policija.

Visdramatiskākais incidents kopš Čehija atjaunoja kontroli uz robežas ar Slovākiju notika 1.oktobrī Dienvidmorāvijas apgabalā. Autobuss ar 29 nelegālajiem imigrantiem no Sīrijas cieta avārijā pie Bržeclavas, mēģinot izbēgt no policijas patruļas, kas veica pārbaudes uz robežas.

Autobuss ietriecās stāvošās automašīnās un mājā, ievainojot 21 cilvēku, tai skaitā bērnus.

Reaģējot uz Čehijas valdības soli, arī Austrija atjaunojusi kontroli uz robežas ar Slovākiju, kas savukārt pastiprinājusi kontroli uz robežas ar Ungāriju.

Pieaugot nelegālajai imigrācijai, arī Vācijas Bavārijas zeme piektdien sāka biežāk veikt pārbaudes uz robežām ar Čehiju un Austriju.

Dalies ar šo ziņu