ASV prezidents devis pavēli veikt uzlidojumus pret kaujiniekiem Irākā un Sīrijā

Pasaulē
Sargs.lv/JNS/Reuters
Foto: Joe Biden/Twitter
Foto: Foto: Joe Biden/Twitter

ASV armija svētdien veica gaisa triecienus pret Irānas atbalstītajiem bruņoto kaujinieku grupējumiem Irākā un Sīrijā, reaģējot uz grupējumu bezpilota lidmašīnu uzbrukumiem ASV personālam un objektiem Irākā, ziņo Pentagons.

Uzbrukumi bija vērsti pret “operatīvajiem un ieroču glabāšanas objektiem” divās vietās Sīrijā un vienā vietā Irākā, kas visas atrodas pierobežas reģionā starp abām valstīm, teikts ASV Aizsardzības departamenta paziņojumā.

“Kā liecina šie uzlidojumi, prezidents Džo Baidens ir skaidri demonstrējis, ka rīkosies, lai aizsargātu ASV personālu,” un ir ļāvis veikt turpmākas militāras darbības, lai “atturētu un traucētu” līdzīgus uzbrukumus, kas vērsti pret ASV spēkiem, teikts paziņojumā.

Pentagons uzsvēris, ka gaisa uzbrukumi veikti aizsardzības nolūkos un bijuši atbilstoši ierobežoti.

Kopš aprīļa Irānas atbalstītie kaujinieku grupējumi ir veikuši vismaz piecus bezpilota lidaparātu uzbrukumus objektiem, kurus izmanto ASV un alianses personāls, ziņo “Reuters”.

Saskaņā ar ziņojumu, bezpilota lidaparātu palaišanai izmantota viens no trīs objektiem, pret kuriem uzbrukumus vērsa ASV spēki.

Kopš stāšanās amatā janvārī, šī bija otrā reize, kad ASV prezidents Džo Baidens pavēlēja izvērst uzbrukumus pret Irānas atbalstīto kaujinieku grupējumiem, iepriekš ASV armijai izdarot uzbrukumu pa vairākiem mērķiem Sīrijas austrumos 25. februārī.

Dalies ar šo ziņu