Ar ugunskura iedegšanu pie Latvijas Kara muzeja atklāts Patriotu mēnesis un pieminēti Neatkarības karā kritušie

Pasākumu kalendārs
Sargs.lv
Laukumā pie Latvijas Kara muzeja, kur tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs, kas turpinās degt līdz 11. novembrim.
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien kā ik gadu pie Latvijas Kara muzeja aizsardzības ministrs Andris Sprūds, Latvijas Kara muzeja direktore Kristīne Skrīvere un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš iededza Brīvības cīnītāju piemiņai veltītu ugunskuru, atklājot patriotu mēnesi.

Laukumā pie Latvijas Kara muzeja šogad pulcējušies manāmi lielāks skaits klātesošo nekā pagājušajā gadā. Netālu no sagatavotās ugunskura vietas stāv arī Nacionālo bruņoto spēku un Kanādas bruņoto spēku karavīri, garāmgājējiem sniedzot iespēju dzīvē aplūkot bruņutehniku. Starp ziņkārīgākajiem bruņu tehnikas aplūkotājiem bija bērni.

Image
Laukumā pie Latvijas Kara muzeja tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs/Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Laukumā pie Latvijas Kara muzeja tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija ​

Aizsardzības ministrs, atklājot ugunskura iededzināšanu, atgādināja klātesošajiem par Latvijas tautas varonību pirms vairāk nekā simts gadiem, kas spēlēja izšķirošu lomu neatkarības iegūšanā un tās aizstāvēšanā. Viņš norāda, ka šis mantojums – tradīcija pieminēt mūsu varoņus caur ugunskura iededzināšanu pie Latvijas Kara muzeja – ir ļoti vērtīgs un tas ir jāuztur.

“Šis ugunskurs ir arī par patriotismu. Skaidrs, ka bez patriotisma, bez vēlmes aizstāvēt savu valsti ir ļoti grūti cīnīties par brīvību un visiem kopā stāties pretī izaicinājumiem. Līdz ar to šis ugunskurs ir arī par mūsu kopības un saliedētības sajūtu,” uzsver A. Sprūds.
Image
Laukumā pie Latvijas Kara muzeja tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija ​
Laukumā pie Latvijas Kara muzeja tiek iedegts Neatkarības kara piemiņas ugunskurs. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija ​

Savukārt Latvijas Kara muzeja direktore Kristīne Skrīvere norādīja, ka šodien svarīgi ir apzināties drosmi, varonību un pašaizliedzību, kas nepieciešama, lai izcīnītu savu valsti, kā arī uzvaras un upurus, kas jānes, lai valsts brīvību nosargātu.

“Šis laiks mums visiem ir atgādinājums par mūsu tautas gara spēku, mērķtiecību un upuriem, kas nesti, lai šodien mēs dzīvotu brīvā Latvijā. Mēs, Latvijas Kara muzejs, esam sagatavojuši plašu programmu šim mēnesim – diskusijas, radošās darbnīcas, koncertus, lai kopā ar jums atzīmētu patriotu un arī valsts svētku mēnesi,” norādīja K. Skrīvere.

Neatkarības kara piemiņas ugunskurs turpinās degt līdz 11. novembrim. Turpat 6. novembrī no pulksten 9.00 līdz 19.00 būs apskatāma arī Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku militārās tehnikas un ekipējuma izstāde. Izstāde būs aplūkojama arī 11. novembrī no pulksten 9.00 līdz 22.00. Aicinām sekot līdzi svētku atspoguļojumam Aizsardzības ministrijas, Latvijas armijas, Esmu karavīrs un Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta kontos sociālajā tīklā “Facebook”.

 

Dalies ar šo ziņu