A. Sprūds tiksies ar Francijas vēstnieci Latvijā

Nozares politika
Sargs.lv
A. Sprūds
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Trešdien, 6. decembrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds iepazīšanās vizītē uzņems Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Gunēnu (Aurélie Royet-Gounin).

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunās abu valstu divpusējās sadarbības aktualitātes, reģionālās drošības jautājumus, kā arī atbalstu Ukrainai.

Francija regulāri piedalās NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā, rotācijas kārtībā nodrošinot pastāvīgu vienību klātbūtni Baltijas reģionā.

Savukārt šī gada novembrī militārajā poligonā “Mežaine” norisinājās starptautiskas militārās mācības “City of Black Angels”, kur Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi kopā ar Francijas Republikas bruņoto spēku rotu pirmo reizi veica kopīgus taktiskos vingrinājumus, tādējādi trenējot sabiedroto un Zemessardzes vienību spējas vienotai uzdevumu izpildei.

Jau ziņots, ka 2017. gada 7. februārī Parīzē tika parakstīta Latvijas un Francijas starpvaldību vienošanās aizsardzības jomā, paredzot attīstīt divpusējās attiecības starp Latvijas un Francijas Aizsardzības ministrijām un bruņotajiem spēkiem tādās jomās kā drošības un aizsardzības koncepciju izstrāde, stratēģiskā komunikācija, aizsardzības un plānošanas politika, kiberaizsardzība, militārās informācijas un komunikācijas sistēmas un ar to saistītās tehnoloģijas, militārās mācības, iniciatīvas bruņojuma un militārā ekipējuma jomā, kara medicīna, kā arī valodu apmācība.

Dalies ar šo ziņu