Aizsardzības ministrija turpina iepirkumu procedūru par Latvijas skolām paredzēto masku iegādi

Nozares politika
LETA
sejas maska
Foto: Foto: Pixabay.com

Aizsardzības ministrija turpina iepirkumu procedūru par Latvijas skolām paredzēto masku iegādi. Maskas, kuras tika iepirktas no SIA "Solutions", ir nopirktas un nogādātas pašvaldībām. Attiecībā uz atlikušo masku iepirkumu - pieteikšanās šim iepirkumam bija izsludināta līdz 7. janvārim.

Konkursā ir pieteikušies septiņi komersanti. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Veselības inspekcija pašlaik veic izvērtēšanu. Tuvākajā laikā gaidāms vērtējums par sertifikātu atbilstību,  pēc tam tiks pieņemts lēmums par iepirkuma veikšanu.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs Latvijas skolām ir iegādājies 260 000 daudzreiz lietojamo higiēnisko sejas masku, kas paredzētas skolēniem, pedagogiem un skolu darbiniekiem.

Pamatojoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtajiem datiem, higiēniskās sejas maskas nepieciešams izsniegt pavisam 312 890 skolēniem, kā arī 50 344 pedagogiem un izglītības iestādēs nodarbinātajiem.

Ņemot vērā, ka "Solutions" līdz pagājušā gada decembra beigām varēja saražot 110 000 masku bērniem un 150 000 masku pieaugušajiem, sākotnēji tika iegādāts šis apjoms. Vienlaikus Aizsardzības ministrijai bija jāmeklē risinājums atlikušā daudzuma higiēnisko masku iegādei, lai ar tām nodrošinātu Latvijas skolas pilnā apmērā.

Higiēnisko masku iegādi Latvijas skolām Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) veic saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 15. decembra lēmumu, kas precizēja individuālo aizsardzības līdzekļu sagādes kārtību, lai skolēniem, pedagogiem un skolu darbiniekiem, atgriežoties skolās pēc ziemas brīvlaika, būtu pieejamas daudzkārt lietojamās sejas maskas.

Lēmums paredz, ka higiēnisko sejas masku piegāde Latvijas skolām tiks nodrošināta ar pašvaldību starpniecību.

Kā vēstīts, 21. decembrī Saeima atgrieza valdībai atkārtotai skatīšanai jautājumu par obligātu sejas aizsargmasku lietošanu skolā. Tikmēr valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē šodien vēlreiz vērtēs prasību izglītojamiem 1. - 4. klasē mācību procesa laikā un ārpus tā lietot mutes un deguna aizsegus.

Dalies ar šo ziņu