Valsts institūciju nodrošināšanai ar individuālajiem aizsarglīdzekļiem piešķir 12,4 miljonus eiro

Sabiedrība
LETA
maskas
Foto: Foto: EPA/Scanpix

Valdība šodien atbalstīja Aizsardzības ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt apm 12,431 357 eiro, lai nodrošinātu valsts institūcijas ar individuālajiem aizsarglīdzekļiem.

Aizsardzības ministrija, pamatojoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) iesniegto nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu sarakstu valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām, ir provizoriski veikusi aprēķinu par nepieciešamo finansējumu.

Saskaņā ar valdības uzdevumu tiks iepirktas ķirurģiskās maskas, respiratori ar vārstu, medicīniskie vienreiz lietojamie cimdi, medicīniskie kombinezoni, virsvalki, bahilas, ķirurģiskās cepurītes un daudzreiz lietojamās sejas maskas.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu, Aizsardzības ministrijas Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs (VALIC) uzņemas turpināt iepirkumu organizēšanu un Nacionālie bruņotie spēki - loģistikas atbalstu, tai skaitā arī saņemto preču nogādāšanu visā Latvijas teritorijā.

Atbilstoši valdības uzstādījumam Aizsardzības ministrijas mērķis ir radīt individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu rezerves. Minētais finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu individuālo aizsarglīdzekļu apjomus valsts resora iestādēm 12 nedēļu periodam.

Jau ziņots, ka aizsardzības resors jau kopš pandēmijas sākuma nodarbojas ar individuālo aizsarglīdzekļu iegādi valsts iestāžu vajadzībām.

Dalies ar šo ziņu