Gaisa spēkos norisināsies valsts aizsardzības dienesta karavīru Vecāku diena

NBS
Sargs.lv
VAD karavīri Gaisa spēkos
Foto: Gaisa spēki

Sestdien, 3. februārī, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkos norisināsies valsts aizsardzības dienesta karavīru Vecāku diena, lai ar valsts aizsardzības dienesta karavīru ikdienu iepazīstinātu viņu vecākus un tuvākos ģimenes locekļus. Gaisa spēkos  kopš šī gada 17. janvāra dien 40 jauni, patriotiski un apņēmības pilni valsts aizsardzības dienesta otrā iesaukuma karavīri, kuri dienestam pieteikušies brīvprātīgi.

Vecāku dienas ietvaros tuviniekiem būs iespēja ne vien redzēt sadzīves un mācību apstākļus, iepazīties ar Gaisa spēku infrastruktūru, aplūkot karavīru ekipējumu un militāro tehniku,  bet arī uzzināt par daudzveidīgajām dienesta iespējām Gaisa spēkos un  klātienē tikties ar Gaisa spēku vadību.

Līdz ar Vecāku dienu noslēgsies valsts aizsardzības dienesta karavīru integrācijas posms gaisa spēkos un uzsāksies 1. līmeņa pamatapmācība. Pamatapmācības ietvaros tiks apgūtas lauka kaujas iemaņas, ieroču apmācība, orientēšanās prasmes un citas karavīram nepieciešamās pamatiemaņas. Vienlaikus tiks turpināts aktīvs darbs  fiziskās sagatavotības pilnveidē un  patriotiskā audzināšanā, lai jau februāra beigās, noslēdzoties 1. līmeņa pamatapmācībai, valsts aizsardzības dienesta apmācāmie būtu godam tiesīgi dot karavīra zvērestu.

Aktualitātes par Gaisa spēkiem ir pieejama Gaisa spēku "Facebook" lapā @gaisaspeki, "Instagram" profilā @gaisa_speki, X @gaisa_speki un "Threads" platformās @gaisa_speki.

Dalies ar šo ziņu