Militārajā bāzē "Lielvārde" notiks pirmais Karavīra militārās pamatapmācības kursa izlaidums

NBS
Sargs.lv
Gaisa spēki
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

16. novembrī Militārajā bāzē “Lielvārde” notiks Gaisa spēkos pirmā Karavīra militārās pamatapmācības kursa noslēguma ceremonija, portālu "Sargs.lv" informēja Gaisa spēku pārstāve.

Kursa laikā, no 6. septembra līdz 16. novembrim, izglītojamajiem sniegtas teorētiskās zināšanas un militāro praktisko iemaņu pamati, lai tie spētu piedalīties kaujas uzdevumu izpildē. Jaunie karavīri divu mēnešu laikā tika apmācīti un sagatavoti turpmākajam dienestam, kuru viņi turpinās kādā no Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vai Zemessardzes vienībām.

Militārās pamatapmācības kursā karavīri ieguvuši zināšanas un prasmes vairākās jomās, apgūstot mācību priekšmetus, kuri nepieciešami karavīra turpmākā dienesta turpināšanai, tostarp ieroču un šaušanas apmācība, lauka kaujas iemaņas, topogrāfija un orientēšanās, ierindas mācība, sakaru apmācība, normatīvie akti. Kursam ir divi posmi - teorētiskais un praktiskais. Vispirms karavīri apgūst ierindas un ieroču apmācību, šaušanas un sakaru pamatus, taktiku, kartes un kompasa lasīšanu, pirmās palīdzības sniegšanu, kā arī citas karavīram nepieciešamās zināšanas. Otrajā apmācības posmā jaunie karavīri iegūtās zināšanas nostiprina lauka apstākļos.

Karavīri pēc šī kursa sekmīgas apgūšanas ir tiesīgi turpināt profesionālo militāro dienestu. Daļa jauniešu dienestu turpinās Gaisa spēkos, bet pārējie – citās regulāro spēku vienībās.

Aktuālākā informācija par Gaisa spēku aktivitātēm ir pieejama Gaisa spēku "Facebook" lapā @gaisaspeki, "Instagram" profilā @gaisa_speki un "Twitter" kontā @gaisa_speki.

Dalies ar šo ziņu