Par 30% augusi ieinteresētība par dienestu NBS

NBS
Sargs.lv
Rīga, Latvija. Rekrutēšanas un atlases centrā jauniesaucamie, kuri sekmīgi pabeidza atlasi, sāk dienestu bruņotajos spēkos.
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centrā (NBS RAC) norisinājās šogad jau septītais profesionālā dienesta karavīra kandidātu uzņemšanas cikls, rekrutējot 68 karavīrus, kas ir lielākais vienā piegājienā dienestā uzņemto cilvēku skaits kopš 2020. gada oktobra. Salīdzinājumā ar 2022. gadu šogad ieinteresētība par dienestu ir augusti par 30%, sarunā ar “Sargs.lv” norāda RAC priekšnieks majors Rihards Rozenbaums. Līdz 2023. gada oktobrim NBS RAC ir saņēmis vairāk nekā 1100 profesionālā dienesta kandidātu pieteikuma anketu.

Rihards Rozenbaums Latvijas pilsoņu pieaugošo interesi par profesionālo dienestu NBS skaidro ar cilvēku arvien plašāku informētību par vērtībām, kuras piedāvā NBS.

RAC priekšnieks skaidro ieguvumus, ko cilvēks iegūst, stājoties dienestā: “Tā nav tikai atlīdzība, tās ir arī sociālās garantijas, tā ir stabilitāte un, galu galā, arī izaugsmes iespējas. Ja skatāmies kontekstā ar citām spēka struktūrām, izaugsmes iespējas, ko piedāvā bruņotie spēki, viennozīmīgi ir daudz plašākas.” Viņš uzsver, ka dienesta laikā ir iespēja apgūt vairākas specialitātes un pilnveidot sevi ne tikai fiziski, bet arī mentāli.

Vienlaikus majors R. Rozenbaums atzīst, ka līdz ar augošo interesi par dienestu NBS palielinās arī atteikumu skaits. Lielākoties kandidāti atsakās, jo pēdējā brīdī maina domas un neierodas RAC uzņemšanā. Tādēļ viņš aicina kārtīgi pārdomāt gatavību iestāties dienestā, lai netiktu lieki tērēti NBS resursi profesionālā dienesta kandidāta atlases procesa nodrošināšanai.

Image
Rīga, Latvija. Rekrutēšanas un atlases centrā jauniesaucamie, kuri sekmīgi pabeidza atlasi, sāk dienestu bruņotajos spēkos.
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Starp uzrunātajiem topošajiem karavīriem motivāciju iestāties NBS dienestā skaidroja ar iespēju izmēģināt kaut ko jaunu un dzīvē noderīgu, kā arī vēlmi kalpot valsts labā. Daļa no cilvēkiem neslēpa, ka par dienestu bruņotajos spēkos domājuši ilgi.

Topošā kareive Nameda M. uzsver, ka dienests NBS ir lieliska iespēja “atrast sevi” laikā, kad jauniešiem starp daudzajiem variantiem ir grūti izvēlēties savu attīstības ceļu.

Jaunuzņemtie karavīri pēc atlases procesa un līguma parakstīšanas dosies uz Sauszemes spēku mehanizēto kājnieku brigādi Ādažos, kur tiks uzsākts pamatmācības kurss. Pēc aptuveni trīs mēnešiem karavīri dosies uz izvēlētajām vienībām.

Vairāk par profesionālā dienesta karavīra amatu un ieguvumiem iespējams uzzināt mājaslapā klustikaravirs.lv.

Dalies ar šo ziņu