Uzņēmums “Telerob” NBS piegādās bezpilota sauszemes robotus inženiertehniskajam atbalstam

NBS
Sargs.lv/ AeroVironment, Inc
nesprāgušās munīcijas neitralizēšana
Foto: Publicitātes foto

Pasaules vadošā robotikas sistēmu ražotāja AeroVironment, Inc” meitas uzņēmums – dažādu drošības un aizsardzības sistēmu izstrādātājs “Telerob” – no Latvijas Aizsardzības ministrijas saņēmis pasūtījumu bezpilota sauszemes robotu “tEODor EVO” un “telemax EVO HYBRID” piegādei Nacionālo bruņoto spēku (NBS) inženiertehniskajam atbalstam. Turklāt plānots, ka šīs bezpilota platformas nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti varētu saņemt jau līdz 2021. gada beigām, informē uzņēmumā.

Kā norāda uzņēmuma “AeroVironment, Inc” viceprezidents Braiens Jangs (Brian Young), katru gadu Latvijas bruņoto spēku nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti neitralizē dažāda kalibra munīciju, artilērijas lādiņus, aviācijas bumbas un citus srādzienbīstamus priekšmetus, kas Latvijā palikušas pēc abiem pasaules kariem. Jaunie bezpilota roboti karavīriem būs labs palīgs šajā atbildīgajā un bīstamajā darbā

“Ar uzņēmuma “Telerob” bezpilota platformām “telemax EVO HYBRID” un “tEODor EVO” Latvijas bruņoto spēku nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas eksperti varēs vēl efektīvāk noteikt, identificēt un droši neitralizēt sprādzienbīstamos priekšmetus visā Latvijas teritorijā, kā arī piedaloties starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās ārvalstīs. Turklāt to varēs darīt no droša attāluma, pašiem netuvojoties iznīcināmajiem spridzekļiem,” viņš saka.

Image
nesprāgušās munīcijas neitralizēšana
Foto: Foto: Telerob
Foto: Telerob

“Telerob” ir vadošais aizsardzības un drošības risinājumu izstrādātājs Vācijā, un tā ražotie progresīvie bezpilota sauszemes robotikas risinājumi droši un efektīvi veic dažādas bīstamas misijas, izmantojot specializētas precizitātes sistēmas ar autonomu funkcionalitāti un intuitīvu lietotāja darbību.

Uzņēmuma ražotā “tEODor EVO” bezpilota platforma galvenokārt paredzēta, lai izjauktu improvizētas spridzināšanas ierīces un tās droši iznīcinātu. Tam ir sešu asu manipulators ar teleskopisku sasniedzamību. Platforma ar 0,3 metru plato satvērēju spēj pacelt līdz pat 100 kilogramiem smagus sprādzienbīstamus priekšmetus. Tajā ir integrēts lāzera meklētājs, video un datu apmaiņas iespēja. Divu kāpurķēžu piedziņas sistēma ļauj transportlīdzeklim pārvarēt dažādus reljefus, ieskaitot augstus šķēršļus un stāvus slīpumus.

Image
nesprāgušās munīcijas neitralizēšana
Foto: telemax EVO HYBRID. Publicitātes foto
telemax EVO HYBRID. Publicitātes foto

Arī “telemax EVO HYBRID” ir daudzpusīga un kompakta bezpilota sauszemes atbalsta platforma ar celtspēju līdz 37 kilogramiem. Tai ir precīzs sešu asu manipulators ar rīku centrēšanas sistēmu, kas sniedz operatoriem cilvēka darbībām pietuvinātu vadību, un 4 kāpurķēžu piedziņas sistēma ar autolīmeņošanas sistēmu, lai viegli pārvarētu dažādus kāpumus, plaisas un reljefus. Turklāt robots aprīkots arī ar HD Pan/Tilt/Zoom kamerām, līdz ar to iespējams iegūt ļoti precīzus un augstas kvalitātes foto un video attēlus.

Vairāk informācijas par “Telerob” bezpilota sauszemes atbalsta platformām atrodama šeit: https://www.avinc.com/ugv/unmanned-ground-vehicle-solutions.

Dalies ar šo ziņu