Armija gatava pati vakcinēt karavīrus, zemessargus un NBS strādājošās civilpersonas pret Covid-19

NBS
LETA
Covid 19
Foto: Foto: Reuters/Scanpix

Aizsardzības resors ir gatavs pats nodrošināt karavīru, zemessargu un aizsardzības sistēmā strādājošo civilpersonu vakcinēšanu pret Covid-19, informē Aizsardzības ministrijas runasvīrs Kaspars Galkins. Aizsardzības resors gatavo pats savu vakcinēšanas plānu, kas tiks īstenots, līdzko būs pieejamas vakcīnas.

Pati vakcinēšana tiks organizēta un īstenota, izmantojot Nacionālo bruņoto spēku medicīnas personālu un pārējos neciešamos materiāltehniskos līdzekļus, tādējādi neradot lieku slodzi civilajai veselības sistēmai. Par šādu priekšlikumu Aizsardzības ministrija jau informējusi Veselības ministriju, kuras atbildībā patlaban ir vakcīnu iegāde.

Šobrīd gan nav zināms, kad provizoriski aizsardzības sektoram vakcīnas varētu iegādāties, taču "Sargs.lv" jau rakstīja, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks šodien tiksies ar veselības ministru Danielu Pavļutu, lai piedāvātu NBS atbalstu veselības sektoram, pārņemot vakcinācijas pret Covid-19 loģistiku.

Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku rīcībā ir nepieciešamā ekspertīze un resursi, lai varētu sniegt palīdzību un pārņemtu vakcinācijas loģistikas plānošanu un izpildi, kā arī ar šiem jautājumiem saistīto koordināciju.

Nacionālajos bruņotajos spēkos patlaban dien vairāk nekā 6000 profesionālā dienesta karavīru un vairāk nekā 8000 zemessargu.

Dalies ar šo ziņu