Kanādas militārās lidmašīnas reiss uz Latviju pārtraukts Covid-19 izplatības riska dēļ

NBS
Sargs.lv/Canadian Broadcasting Corporation
NATO Kaujas grupa Latvijā
Foto: Foto: NATO Kaujas grupa Latvijā

Kanādas militārā transportlidmašīna, ar ko uz Latviju lidojuši Kanādas kontingenta Latvijā nākamās plānotās rotācijas karavīri, atgriezta atpakaļ, jo   tās pasažieriem bijis kontakts ar Covid-19 inficētu personu, vēsta Kanādas Nacionālo ziņu aģentūra (“Canadian Broadcasting Corporation”).

Lidmašīna, kas uz Latviju pārvietojusi NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Kanādas kontingenta nākamās rotācijas karavīrus, 2. jūlijā reisa vidū pagriezta atpakaļ, jo kādaipersonai, kurai bijis kontakts arī ar lidmašīnā esošajiem karavīriem,konstatēta saslimšana ar Covid-19. Kanādas Nacionālā aizsardzības departaments informē, ka lidmašīnā atradušies aptuveni 70 pasažieri un apkalpes locekļi, taču inficēšanas risks ir zems.

Sestdien Kanādas Nacionālā Aizsardzības departamenta pārstāvis Kanādas ziņu medijam CBC paziņoja, ka lēmums pieņemts uzreiz pēc tam, kad saņemta informācija par inficēšanās gadījumu. Inficētā persona nav atradusies lidmašīnā, taču tai ir bijis kontakts ar pasažieriem Kanādas Gaisa spēku Trentonas bāzē.

Kā informēja Kanādas pārstāvis – lēmums lidmašīnu pagriezt atpakaļ pirms nolaišanās Latvijā tika pieņemts, lai nepieļautu iespējamu slimības tālāku izplatīšanu. Savukārt visi lidmašīnas pasažieri un apkalpes locekļi Trentonas bāzē pavadīs 14 dienas ilgu izolācijas periodu.Tagad aptuveni 70 karavīriem, kuriem ar šo lidmašīnu no Latvijas bija paredzēts atgriezties Kanādā, tiks meklēts cits ceļš atpakaļ uz Kanādu.

Neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, Kanāda turpina vadīt NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā. Pulkvedis Ēriks Laforē (Éric Laforest), Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieris, jau iepriekš informēja, ka visiem karavīriem, kas ierodas Latvijā, divas nedēļas būs jāpavada izolācijā.

Dalies ar šo ziņu