Zemessardzes komandieris: Zemessardze ir nopietns spēks, uz kuru grūtā brīdī var paļauties

NBS
Sargs.lv
Robežsardze
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Kopīgi sargājot  mūsu valsts  robežas, ir gūta vērtīga pieredze gan Zemessardzē, gan Valsts robežsardzē. Šī sadarbība ir mūsu kopīgs ieguldījums valsts  un sabiedrības drošības aizsardzībā pandēmijas izraisītās krīzes apstākļos. Tā, vērtējot Zemessardzes sniegto atbalstu Valsts robežsardzei robežu uzraudzībā, “Sargs.lv” saka Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.

Zemessardzes sniegtais atbalsts Valsts robežsardzei uz Latvijas-Lietuvas un Latvijas-Igaunijas robežām noslēdzās 12. maijā, taču, ņemot vērā valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu un saņemto lūgumu no Valsts robežsardzes, no 13. maija līdz 9. jūnijam Nacionālie bruņotie spēki turpina sniegt atbalstu Eiropas Savienības ārējās robežas kontroles pastiprināšanā uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju.

Kā norāda Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis, ikdienā plecu pie pleca ar Valsts robežsardzi sargājot  mūsu valsts  robežas, ir gūta vērtīga pieredze gan Zemessardzē, gan Valsts robežsardzē.

“Šī sadarbība ir mūsu kopīgs ieguldījums valsts un sabiedrības drošības aizsardzībā pandēmijas izraisītās krīzes apstākļos, kā arī apliecinājums tam, ka Zemessardze ir nopietns spēks, uz kuru grūtā brīdī vienmēr var paļauties.”
Zemessardzes komandieris
Zemessardzes komandieris
brigādes ģenerālis Egils Leščinskis

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka no 13. maija līdz 9. jūnijam Nacionālo bruņoto spēku zemessargi un karavīri būs atbalsts robežsargiem uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas piecās Ludzas, piecās Viļakas un piecās Daugavpils pārvalžu Robežapsardzības nodaļās. Ik dienu atbalsta sniegšanā iesaistīti 60 karavīri un zemessargi, kā arī līdz pat 15 transportlīdzekļiem.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 2020. gada 12. martā pieņēma rīkojumu Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”,  kas noteica epidemioloģiskās drošības pasākumus,  personu un transportlīdzekļu pārvietošanās nosacījumus, kā arī apliecinājuma anketu izsniegšanu Latvijas Republikā ieceļojošām personām.  Valsts robežsardzes imigrācijas kontroles struktūrvienībām rīkojumā noteikto Covid-19 ierobežojošo pasākumu veikšanu uz Latvijas-Igaunijas un Latvijas-Lietuvas valsts robežas būtisku atbalstu sniedza Nacionālie bruņotie spēki, lielākoties Zemessardzes vienību profesionālā dienesta karavīri un zemessargi.

Dalies ar šo ziņu