Zemessargu iesaiste valsts robežu apsardzē veicina interesi par robežsargu darbu

NBS
Sargs.lv
robeža
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Zemessargu iesaiste valsts robežas apsardzē ne tikai ļauj pašiem zemessargiem iegūt jaunas iemaņas, bet arī veicinājusi sabiedrības interesi par pašu robežsargu darbu, tā sarunā ar portālu "Sargs.lv" saka Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš.

Viņš sacīja, ka Vidzemes brigādes zemessargi līdz šim sniedza atbalstu Valsts robežsardzei gan uz valsts iekšējām robežām ar Eiropas Savienības valstīm, gan Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldei – darbam uz Eiropas savienības ārējās robežas ar Krieviju.

“Līdz šim mums katru gadu bija kopējas mācības gan brigādes štābu līmenī, kurā mēs gājām cauri šīm aktivitātēm, gan taktiski uzdevumi, ko mēs īstenojām kopā ar Valsts robežsardzi.. Šogad mums nekas nav jādara mācību scenāriju ietvaros, jo dzīve ir piespēlējusi iespēju kopīgi sadarboties. Tāpēc tagad tiek īstenoti tie uzdevumi, kas ir paredzēti noslēgtajā sadarbības līgumā.”
Ozoliņš
Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris
Pulkvedis Mareks Ozoliņš

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi patreiz sniedz atbalstu piecos posteņos uz Eiropas savienības iekšējās robežas un piecos posteņos uz Eiropas Savienības ārējām robežām. “Ik dienu Zemessargi piedalās šo uzdevumu izpildē. Viņi ir motivēti, saprot uzdevumu, un kopā ar robežsargiem mācās tos paveikt. Šādi, sniedzot  atbalstu, viņi noteikti atvieglojo pašu robežsargu darbu uz robežas, ieekonomējot arī viņu resursus, kas nav pietiekoši,” stāsta pulkvedis M.Ozoliņš.

Jautāts, kādas atsauksmes no Valsts robežsardzes amatpersonām saņemtas par zemessargu sniegumu, pulkvedis M. Ozoliņš atzīst, ka tās ir pozitīvas.

“Jāteic, ka šobrīd pastiprināta uzmanība tiek pievērsta arī pašam Valsts robežsardzes dienestam. Kā joko paši robežsargi, tad, piemēram, līdz ar zemessargu parādīšanos uz robežas Valkā, prese pēkšņi sāka interesēties par robežsargu darbu. Līdz šim reti kura televīzija brauca veidot sižetus par robežsargu ikdienu. Tādējādi mūsu parādīšanās uz robežām ir pozitīva arī pašai Robežsardzei,” viņš atzīst.

“Sargs.lv” jau ziņoja, ka pēc Valsts robežsardzes lūguma, Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi turpinās sniegt atbalstu Valsts robežsardzei robežu apsardzībā un kontrolē līdz 9.jūnijam.

Dalies ar šo ziņu