Pulkvedis Gaugers: aug zemessargu interese par dienestu 3. kājnieku bataljonā

NBS
Sargs.lv
3. bataljons
Foto: Foto: SzS Mehanizētā kājnieku brigāde

Lai arī redzamākie Nacionālo bruņoto spēku rekrutēšanas pasākumi pulcēšanās ierobežojumu dēļ šobrīd nenotiek, interese par dienestu jaunizveidotajā 3. kājnieku bataljonā Mehanizētās brigādes sastāvā pamazām pieaug. Vislabākā reklāma bataljonam – jau esošie zemessargi, kuri par šo dienesta vietu stāsta citiem, tā “Sargs.lv” norāda Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers.  

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljons izveidots pirms nepilniem diviem gadiem, bet aktīva zemessargu rekrutēšana sākusies vien 2019. gada sākumā.

Bataljons izveidots ar mērķi, lai tiem Latvijas pilsoņiem, kuri izvēlējušies kļūt par zemessargiem, būtu vēl viena dienesta vieta, bet ar specifiskākām prasībām un attiecīgi – arī piedāvātajām iespējām. Atšķirībā no Zemessardzes brigādēm, zemessargi, kuri no pamatdarba brīvajā laikā izvēlas dienestu šajā bataljonā, dien un trenējas plecu pie pleca ar profesionālā dienesta karavīriem Ādažu bāzē.

Pulkvedis Gaugers prognozē – atsākoties aktīvākiem rekrutēšanas pasākumiem sabiedrībā, zemessargu skaits jaunizveidotajā bataljona pieaugs, jo daudzi vēl nemaz nezina par šādu iespēju – dienēt Zemessardzē, taču Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā.

3. bataljons

Foto: SzS Mehanizētā kājnieku brigāde

Pagaidām pulcēšanās ierobežojumu dēļ vienības nedodas uz skolām vai pilsētām ar informatīviem stendiem un ieroču displejiem. Taču cilvēku interese par dienestu Zemessardzē bijusi vienmēr.

“Mani novērojumi liecina, ka vislabākie informācijas nesēji tālāk ir jau esošie zemessargi, kuri pievienojušies dienestam 3. kājnieku bataljonā. Viņi ar savu pozitīvo pieredzi rada interesi arī citiem. Šie zemessargi ir spējīgi piesaistīt jaunus cilvēkus, un šis process jau notiek.”
Sandris Gaugers
Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris
pulkvedis Sandris Gaugers

Kā iepriekš portālam “Sargs.lv” norādīja 3. kājnieku bataljona komandieris majors Ēriks Keisters, šajā bataljonā dien gan profesionālā dienesta karavīri, kuri veido bataljona mugurkaulu, piemēram, nodaļas komandieri un vada seržanti, gan rezerves karavīri, kuri uz apmācību ierodas noteiktajā laikā, gan zemessargi, kuri veido šī bataljona pamatsastāvu. Ņemot vērā, ka bataljons pavisam nesen ticis veidots no nulles, esošais zemessargu skaits nav slikts rādītājs. Taču, lai varētu nokomplektēt pilnībā ekipētu 1. kājnieku rotu, ideālā variantā vajadzētu vēl vismaz 100 zemessargu.

Dalies ar šo ziņu