Latvija pievienosies Čehijas iniciatīvai par munīcijas iepirkšanu Ukrainas vajadzībām

NATO
LETA
Munīcijas ražotne ASV
Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Latvija pievienosies Čehijas iniciatīvai par kopīgiem artilērijas munīcijas iepirkumiem Ukrainai, tviterī paziņojis aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Munīcijas piegādes ir kritiski svarīgas, lai Ukraina sakautu Krieviju, uzsvēris ministrs.

Sprūds jau otrdien žurnālistiem atgādināja, ka Latvija ir viena no līderiem militārā atbalsta sniegšanā Ukrainai, kā arī jau iepriekš tai piegādājusi lielkalibra lādiņus.

Arī Lietuva pievienosies Čehijas vadītajai starptautiskajai iniciatīvai iegādāties un nosūtīt Ukrainai munīciju, 5. martā paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Saskaņā ar šo iniciatīvu valstis piedalās kopīgā munīcijas iegādē un nodošanā Ukrainai, apzinot potenciālos munīcijas krājumus vai ātras ražošanas avotus iegādei, informēja Lietuvas premjerministres preses pārstāvji.

Čehija februāra beigās paziņoja, ka tai ir starptautisks atbalsts, tostarp no Kanādas un Dānijas, lai finansētu ātru simtiem tūkstošu munīcijas vienību iegādi Ukrainai no trešajām valstīm.

Tāda iniciatīva tika ierosināta saistībā ar to, ka Eiropas Savienība neizpildīja savu solījumu līdz 1.martam nosūtīt Ukrainai vienu miljonu artilērijas šāviņu.

Dalies ar šo ziņu