Video: Kanāda dubultos Latvijā izvietoto karavīru skaitu

10. jūlijā Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece un Kanādas aizsardzības ministre Anita Ananda (Anita Anand) Ādažu bāzē parakstīja ceļa karti, iezīmējot jau sasniegto, kā arī nosakot turpmākos soļus Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā palielināšanu no bataljona līdz brigādes līmenim.

Ceļa karte nosaka, ka pakāpeniski tiks palielināts pastāvīgi izvietoto NATO spēku un ekipējuma apmērs Latvijā. Plānots, ka līdz 2026. gadam Kanāda vairāk nekā divas reizes palielinās Latvijā izvietoto Kanādas karavīru skaitu un brigāde sasniegs savu pilno kaujas gatavību.

Ceļa kartes parakstīšana notika dienu pirms NATO samita Viļņā, Kanādas premjerministram Džastinam Trudo un Kanādas aizsardzības ministrei Anitai Anandai darba vizītē apmeklējot Latviju un viesojoties Ādažu bāzē, kurā ir izvietota Kanādas vadītā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa. Vizītes laikā Kanādas valdības delegācija tikās ar premjerministru Krišjāni Kariņu un aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci.

Dalies ar šo ziņu