29. jūnijs - NATO samita Madridē otrā diena; gaidāmajās sanāksmēs piedalīsies arī Egils Levits

NATO
Sargs.lv/LETA
NATO samits
Foto: NATO.int

Valsts prezidents Egils Levits no šodienas līdz ceturtdienai piedalīsies NATO samitā, kur tostarp apstiprinās jauno alianses stratēģisko koncepciju. Nozīmīgajās NATO sanāksmēs piedalīsies arī Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Šis alianses samits ir ticis ilgi gaidīts, jo tajā pieņems jauno NATO stratēģisko koncepciju un citus dokumentus un lēmumus, kas skaidri apstiprinās NATO apņemšanos atturēt un aizsargāt sabiedrotos, tostarp Baltiju un Latviju, no Krievijas draudiem.

Samita laikā Valsts prezidentam paredzēta arī tikšanās ar Spānijas karali Felipi VI un karalieni Letīsiju Ortisu Rokasolano un premjerministru Pedro Sančesu, kā arī vairākas divpusējas tikšanās, tai skaitā ar Slovēnijas premjerministru Robertu Golobu un Kanādas premjerministru Džastinu Trudo.

A. Pabrikam samita laikā plānotas arī vairākas divpusējās tikšanās - ar Dānijas aizsardzības ministru Mortenu Bodskovu (Morten Bødskov), lai pārrunātu aktuālos drošības jautājumus, kā arī ar ASV un Kanādas pārstāvjiem.

Dalies ar šo ziņu