Sabiedroto kuģi un zemūdenes Norvēģu jūrā trenējas mācībās “Dynamic Mongoose”

NATO
Sargs.lv/NATO.int
Dynamic Mongoose
Foto: Foto: mc.NATO.int

NATO vērienīgais pretzemūdeņu karadarbības vingrinājums “Dynamic Mongoose” šogad notiek Norvēģu jūrā, un mācībās piedalās karavīri no deviņu valsti - Kanādas, Dānijas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Portugāles, Apvienotās Karalistes un ASV – Jūras un Gaisa spēku karavīri, iesaistot arī trīs zemūdenes, 11 virszemes kuģi un 16 jūras patruļkuģi.

NATO militārās mācības, kas orientētas un zemūdeņu karadarbību – “Dynamic Mongoose” – katru vasaru notiek Norvēģu jūrā. To laikā kuģi, zemūdenes un lidmašīnas trenē savstarpējo sadarbību un savietojamību, lai uzlabotu pretzemūdeņu karadarbības iemaņas. Mācību scenārijā zemūdenes izspēlē gan uzbrucēja, gan mērķa lomu, savukārt lidmašīnas un kuģi sniedz atbilstošu atbalstu.

Image
Dynamic Mongoose
Foto: mc.NATO.int

Šīs mācības arī apliecina NATO Ātrās reaģēšanas (NATO Response Force - NRF) un NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas spēku (Very High Readiness Joint Task Force – VJTF),  gatavību nekavējoties piedalīties operācijās.

NATO reaģēšanas un sevišķi ātrās reaģēšanas spēki ir tehnoloģiski augsti attīstīti un daudznacionāli spēki, kas sastāv no sauszemes, gaisa, jūras un speciālo operāciju komponentēm. To sastāvā ir ap 40 000 NATO valstu karavīri, tai skaitā arī no Latvijas, kuri gatavi nekavējoties reaģēt uz izmaiņām drošības vidē un tikt izvietoti nepieciešamajā operāciju rajonā.

Image
Foto: mc.NATO.int

Dalies ar šo ziņu