Latvijā turpina ierasties NATO sabiedroto militārā tehnika

NATO
Sargs.lv
haubices
Foto: Latvijā ierodas Kanādas armijas haubices "M777"/Task Force Latvia

Latvijā ar īpašu avioreisu atgādātas Kanādas bruņoto spēku 155 mm haubices "M777", lai stiprinātu Ādažu bāzē izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu. Šīs artilērijas sistēmas nāk komplektā ar papildus Kanādas bruņoto spēku artilērijas vienības karavīriem, kas Latvijā sāka ierasties pagājušajā nedēļā un pievienosies jau šeit dienošajiem kolēģiem.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka pagājušajā nedēļā Latvijā sāka ierasties Kanādas bruņoto spēku artilērijas vienības karavīri, kuri pievienosies tiem Kanādas karavīriem, kuri rotācijas kārtībā jau pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā Ādažu bāzē.

Image
Latvijā ierodas Kanādas bruņoto spēku haubices "M777". Foto: Task Force Latvia

“Kanādas lēmums sniegt papildu militāro atbalstu Latvijai apliecina NATO sabiedroto solidaritāti un nelokāmo apņemšanos iestāties vienam par otru, kas ir vitāli svarīgi pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā. Nosūtot uz Latviju papildu karavīrus un militāro tehniku, Kanāda stiprinās NATO daudznacionālās kaujas grupu un Latvijas aizsardzības spējas, gādājot par mūsu valsts un iedzīvotāju drošību,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Jau ziņots, ka 22. februārī Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Justin Trudeau)  paziņoja par Kanādas lēmumu nosūtīt uz Latviju Kanādas bruņoto spēku artilērijas vienību, kas pievienosies NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupai. To viņš vēlreiz apliecināja arī 8. martā, kad kopā ar NATO ģenerālsekretāru J. Stoltenbergu, Kanādas aizsardzības ministri A. Anandu un Spānijas premjeru P. Sančesu viesojās Latvijā un apmeklēja arī Ādažu militāro bāzi un tajā dienošos NATO sabiedroto valstu karavīrus.

Arī Spānija plāno palielināt NATO kaujas grupā Latvijā dienošo Spānijas karavīru kontingentu.

Par šādu soli sabiedrotie lēma pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, turklāt NATO atturēšanas politika paredz, ka stiprināts tiks viss alianses NATO austrumu flangs, ieskaitot Baltijas valstis, Poliju un Rumāniju.

Dalies ar šo ziņu