NATO bites 2021. gadā sarūpē 60 kilogramu medus ražu

NATO
Sargs.lv/NATO.int
bilde
Foto: Foto: nato.int

Kopš 2020. gada aprīļa NATO galvenajā mītnē Briselē atrodas trīs bišu stropi. Togad bites saražoja 25 kilogramus dabīgā medus. Savukārt, lai arī 2021. gads Beļģijā kopumā bijis grūts medus ražošanai, NATO bitēm tas izrādījās pārsteidzoši ražīgs. Tas alianses galvenajā mītnē rezultējies 60 kilogramos augstas kvalitātes novāktā medū, ko biškopības uzņēmums “Made in Abeilles” novērtēja kā ''labāko ražošanas vietu”, vēsta NATO oficiālā ziņu vietne.

Lielākā daļa produkcijas, 350 burkas, tika pārdota NATO labdarības tirdziņā novembrī. Ienākumi no medus pārdošanas pieskatīti kopējiem šogad labdarības tirdziņos ievāktajiem līdzekļiem, un tie tiks izmantoti 34 Beļģijas un starptautiskajiem labdarības projektiem, kas apstiprināti finansējuma saņemšanai 2021. gadā.

Ievērojot pagājušā gada tradīciju, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs arī šī gada 15. decembrī katram vēstniekam Ziemeļatlantijas padomē pasniedza NATO sarūpētās medus burciņas.

Medu iegādājās arī NATO ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs “Aramark”, lai to izmantot kā sastāvdaļu alianses galvenās mītnes kafejnīcā gatavotajam ēdienam.

Bišu labturība ir cieši saistīta ar ilgtspējību un mūsu dabisko procesu un ekosistēmu aizsardzību. Augustā NATO štābā tika organizēts medus novākšanas seminārs. Iecerēts, ka tam sekos vairāki semināri un informatīvas sesijas, lai cilvēki vairāk uzzinātu par bitēm un viņu ieguldījumu ilgtspējīgā nākotnē.

Dalies ar šo ziņu