Vizītē Latvijā ierodas NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs

NATO
Sargs.lv
Stjuarts Pīčs
Foto: Foto: NATO.int

Rīt, 6. novembrī, vizītē Latvijā ieradīsies NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis sers Stjuarts Pīčs (Stuart Peach). Viņš tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus.

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos.

Tāpat vizītes ietvaros ģenerālis sers S. Pīčs apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadību, iepazīsies ar kaujas spējām un uzdevumiem, kā arī apskatīs Ādažu bāzes infrastruktūru. Ģenerālis sers S. Pīčs apmeklēs arī Daudznacionālo divīzijas štābu “Ziemeļi” un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka septembra beigās NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs oficiālā vizītē viesojās arī Lietuvā, norādot, ka "NATO seko līdzi militāro mācību aktivitātēm reģionos, kuri aliansei rūp".

Tāpat Pīčs vēlreiz uzsvēris, ka NATO nekādā mērā neapdraud Baltkrieviju vai tās iedzīvotājus, kā tas iepriekš izskanējis no Baltkrievijas vadītāja puses.

Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

Dalies ar šo ziņu