NATO Virsūdens spēku komandiere: Ukraina palīdz attīstīt NATO Ātrās reaģēšanas spēku efektivitāti

NATO
Sargs.lv/DIMTV
NATO
Foto: Foto: Netherlands Institute of Military History

Ukraina ir nozīmīgs NATO partneris; tā iegulda gan Alianses operacionālo spēju attīstībā, gan NATO Ātrās reaģēšanas spēku attīstībai, intervijā Ukrainas kanālam DIM TV atzīmēja NATO Virsūdens spēku komandiere komandore Žanete Moranga.

Komandore Žanete Moranga (Jeanette Morang) intervijā Ukrainas kanālam DIM TV, kura pamatuzdevums ir raidīt Krievijas atbalstīto separātistu kontrolētajās teritorijās Donbasā, atzīmēja – mūsdienu pasaulē krīze jebkurā vietā uz Zemeslodes var radīt nepieciešamību iesaistīt militāru spēku.

Intervijā Ž.Moranga uzsvēra – Ukrainas un NATO kopīgās mācības Melnajā jūrā ir uzlabojušas NATO un Ukrainas jūras spēku sadarbības iespējas, līdz ar to krīzes situācijā savstarpēja sadarbība un integrācija prasīs daudz mazāk laika un resursu.

Intervijas beigās NATO Virsūdens spēku komandiere atzīmēja – NATO uzdevums ir uzlabot militārās vadības efektivitāti. Šī iemesla dēļ Alianse organizē mācības un nodrošinām militāro apmācību Ukrainas karavīriem. Mācības Melnajā jūrā NATO palīdz sasniegt abus šos mērķus.

Sargs.lv jau iepriekš ziņoja, ka NATO Un Ukrainas kopējās mācībās “Sea Breeze 2020” piedalījušies 2000 karavīru, 26 kuģu un 19 lidmašīnu.

Dalies ar šo ziņu