Video: Ārkārtas situācijas mācības Lielvārdes aviācijas bāzē

Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē “Lielvārde ” šodien tika aizvadītas pilna apjoma mācības, kurās Gaisa spēki sadarbībā ar valsts operatīvajiem dienestiem praktiski pārbaudīja sadarbību ārkārtas situācijā.

Mācību scenārijs paredzēja lidaparāta avārijas situāciju, kuras rezultātā ir cietuši vairāki cilvēki un sākusies degšana. Lai radītu pēc iespējas reālākus mācību apstākļus, tika veikta kontrolēta objektu aizdedzināšana. Mācību mērķis bija pārbaudīt un uzturēt Aviācijas bāzē izvietoto Nacionālo bruņoto spēku vienību un valsts operatīvo dienestu savstarpējās sadarbības efektivitāti ārkārtas situācijā, gaisa kuģa avārijas gadījumā militārajā lidlaukā “Lielvārde”.

Mācību laikā tika pārbaudītas spējas iesaistīto dienestu apziņošanā, ārkārtas situācijas novēršanā un tās radīto seku likvidācijā. Vienlaikus mācībās tika pilnveidota spēja evakuēt un transportēt cietušos.

Ārkārtas situāciju mācībās piedalījās Gaisa spēki, Nodrošinājuma pavēlniecības 2. reģionālais nodrošinājuma centrs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Valsts policija.

Dalies ar šo ziņu