Gaisa spēku Valsts aizsardzības dienesta karavīri pilnveidos kaujas iemaņas

Militārās mācības
Sargs.lv
Gaisa spēku karavīri apmācību laikā
Foto: Foto: NBS Gaisa spēki

No 11. līdz 21. martam Ventspils novada Vārves pagastā notiks Kareivja militārās pamatapmācības kursa apmācība Valsts aizsardzības dienesta karavīriem, kuras ietvaros karavīri tiks sagatavoti dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos.
 

Apmācības laikā karavīri veiks kaujas šaušanas vingrinājumus, kā arī pilnveidos savas individuālās un kolektīvās spējas veikt dažādus kaujas uzdevumus.

Apmācība notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, un to laikā norisināsies  karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem un mežiem, kā arī lidaparātu uzlidojumi un nosēšanās manevri Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem piederošajā teritorijā. Tiks veikti kaujas šaušanas vingrinājumi ar kaujas ieročiem, izmantoti dūmu, skaņas un apgaismes imitācijas līdzekļi un mācību munīcija, lai pilnveidotu spēju veikt kaujas uzdevumus dažādos apstākļos.

Apmācība notiks ar Ventspils novada pašvaldību un Vārves pagasta pārvaldi saskaņotās teritorijās. Mācības ir saskaņotas ar SIA “Ventspils lidosta”, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldi, AS „Latvijas valsts meži” un Ziemeļkurzemes virsmežniecību Pēc apmācības norises vietas tiks sakoptas.

Dalies ar šo ziņu