Video: Mācībās "Northern Coasts 2023" veic jūras desanta operāciju

Starptautisko militāro mācību “Northern Coasts 2023” ietvaros aizvadīta jūras desanta operācija, kuras laikā vairāki simti sabiedroto karavīru izsēdās Ventspils piekrastē.

"Šodien mēs demonstrējām desantēšanās spējas. Mācībās tiek trenēta starptautiskā sadarbība, konkrēti šajā uzdevumā ar Itālijas, Vācijas un Latvijas bruņotajiem spēkiem. Tas ir aspekts, kas mūs kā sabiedroto spēkus padara efektīvākus, lai potenciāli nākotnē reaģētu uz militāru apdraudējumu,” mācību nozīmi skaidro ASV Jūras kājnieku korpusa rotas komandieris majors Ādams Vaits.

Vācijas Jūras spēku organizētās starptautiskās militārās mācības “Northern Coasts 2023” notiek no 7. līdz 24. septembrim visā Latvijas teritorijā un Baltijas jūrā, un to laikā 14 sabiedroto valstu vienības izspēlē reālistiskus scenārijus Baltijas jūras reģiona aizsardzībai.

Mācību mērķis ir trenēt un pilnveidot jūras, sauszemes un gaisa spēku savstarpējo savietojamību un operāciju integrāciju, kā arī jūras netiešā uguns atbalsta pieprasīšanas procedūras, lai nodrošinātu noteikto aizsardzības uzdevumu izpildi NATO kolektīvās aizsardzības plāna ietvaros.

Līdz ar Latvijas karavīriem un zemessargiem mācībās “Northern Coasts 2023” piedalās aptuveni 30 kuģi, zemūdenes, 15 gaisa kuģi un 3200 karavīri no ASV, Beļģijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Nīderlandes, Somijas, Vācijas un partnervalsts Zviedrijas.

Dalies ar šo ziņu