Video: Starptautiskās militārās mācības Baltijas jūrā “Open Spirit 2023”

No 12. līdz 25. maijam Baltijas jūras Latvijas teritoriālajos ūdeņos norisinājās starptautiskās militārās mācības “Open Spirit 2023” , attīrot Baltijas jūras kuģošanas ceļus un zvejas rajonus no sprādzienbīstamajiem objektiem, kā arī pilnveidojot mācību dalībnieku prasmes sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanā.

Militāro mācību “Open Spirit 2023” laikā 24. maijā Baltijas valstu ūdenslīdēju komandas 20 km attālumā no Ventspils ostas veica zemūdens detonācijas paraugdemonstrējumus, neitralizējot mācību laikā atrastās vēsturiskās mīnas. Mācībās kopā piedalījās desmit kuģi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas un NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas, kā arī astoņas ūdenslīdēju un zemūdens robotu operatoru komandas no Latvijas, Lietuvas, Beļģijas, Lielbritānijas, ASV un Igaunijas.

Mācībās Latvijas Jūras spēkus pārstāvēja Mīnu kuģu eskadras Ūdenslīdēju komanda un Mīnu karadarbības taktiskā atbalsta centra karavīri, kurus atbalstīja Patruļkuģu eskadras kuģis KA-14 “Astra”. Vienlaikus Baltijas valstu jūras eskadras (Baltic Naval Squadron, BALTRON) sastāvā mācībās piedalījās arī štāba un apgādes kuģis A-53 “Virsaitis”.

Šogad mācību laikā BALTRON komandēja Latvijas Jūras spēku kuģi A-53 “Virsaitis”, Lietuvas Jūras spēku kuģi “Skalvis”, Igaunijas Jūras spēku kuģi “Ugandi”, kā arī Vācijas Jūras spēku kuģi “Homburg”. BALTRON mērķis ir nodrošināt Baltijas valstu jūras spēku mīnu meklēšanas kuģu pastāvīgu gatavību piedalīties uzdevumu veikšanā gan nacionālā līmenī, gan NATO Reaģēšanas spēku (NATO Response force) operācijās.

Dalies ar šo ziņu