Diskusija "Valsts aizsardzības dienesta gaita - kā tas notiks?"

14. aprīlī pulksten 15.00 aizsardzības nozares ziņu portāls “Sargs.lv” rīkos tiešsaistes diskusiju, kurā Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pieaicinātie pārstāvji stāstīs, kā noritēs jauniešu dienests pirmajā valsts aizsardzības dienesta iesaukumā.

Diskusijā piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, Nacionālo bruņoto spēku Mobilizācijas pārvaldes un rekrutēšanas pārvaldes Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks majors Rihards Rozenbaums un Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vecākais instruktors štāba virsseržants Lauris Krīgers.

Diskusijas laikā eksperti sniegs atbildes uz jautājumiem par karavīru rekrutēšanas kārtību, prasībām uzņemšanai valsts aizsardzības dienestā, kā arī Nacionālo bruņoto spēku sniegtajām sociālajām un veselības garantijām jauniešiem dienesta laikā. Tāpat eksperti sarunas laikā dos ieskatu valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācības procesā, dienesta ikdienas rutīnā, sadzīves apstākļos, jauno karavīru tiesībās un pienākumos, veicot valsts aizsardzības dienesta aktīvo dienestu, kā arī pēc aktīvā dienesta gaitu noslēgšanas.

Dalies ar šo ziņu