Video: Ledus spridzināšanas apmācība Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljonā

Militārās mācības
Sargs.lv
Ledus spridzināšana
Foto: Ekrānšāviņš no video

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 54. kaujas atbalsta bataljona speciālisti uzlabo savas prames, mācoties, kā pareizi spridzināt ledu. Šīs iemaņas var būt ļoti noderīgas, īpaši pavasaros, kad draudošo plūdu dēļ upēs bieži vien ir jāspridzina ledus sablīvējumi.

Šīs apmācības mērķis bija trenēt bataljona karavīrus un zemessargus, lai viņi prastu efektīvi un droši likvidēt ledus sastrēgumus upēs, izmantojot sprāgstvielas. Tas bieži vien ir nepieciešams, lai izvairītos no plūdiem un atbrīvotu upes tecējumu.

Jau iepriekš ir bijis jāspridzina ledus Ogres upē, tāpēc karavīri un zemessargi vajadzības gadījumā ir gatavi atkal sniegt atbalstu pašvaldībai, ja būs tāda nepieciešamība.

Video autors: Jānis Putniņš

Pievienojies Zemessardzei arī Tu un dod savu ieguldījumu mūsu valsts aizsardzībā! Zemessardzē ir iespējams apgūt dažādas specialitātes – sakarnieks, ložmetējnieks, mīnmetējnieks, civilmilitārās sadarbības speciālists, transporta apkalpes speciālists un daudzas citas.

Vairāk informācijas par dienestu Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 54. kaujas atbalsta bataljonā Ogrē pa tālruni 29278904 vai rakstot uz e-pastu 54bn@mil.lv

Dalies ar šo ziņu