Zviedrija Dienvidu piekrastē rīko starptautiskās jūras spēku mācības “NOCO21”

Militārās mācības
Sargs.lv/Forsvarsmakten.se
Zviedrijas Jūras spēku mācības "NOCO21"
Foto: Foto: Forsvarsmakten.se

Zviedrijas Jūras spēki savā Dienvidu piekrastē šonedēļ uzsākuši starptautiskās jūras spēku mācības “Northen Coasts 21” (NOCO 21), vēsta Zviedrijas bruņotie spēki.

"NOCO21" ir daudznacionālas jūras mācības, kuru mērķis ir stiprināt nacionālo resursu iesaisti efektīvu jūras operāciju norisē.

Mācību mērķis ir veicināt drošību Zviedrijas piekrastē.

Mācības notiek Baltijas jūras Dienvidu piekrastē netālu no Blekinges  un Skānes. Mācībām izvēlētā vieta ļauj to dalībniekiem trenēt taktiskos paņēmienus visai plašā arhipelāgā, kas ir raksturīgs ar sekliem ūdeņiem.

Paredzēts, ka mācībās iesaistītās vienības trenēsies dažāda tipa jūras kauju taktikā, pretzemūdeņu spējās, kā arī mīnu likvidēšanā.

Mācības “NOCO21” norisinās no 13 līdz 23. septembrim. Tajās piedalās kopumā 15 valstu pārstāvji, ir iesaistīti 28 kuģi un 10 lidmašīnas un helikopteri. Paralēli mācībās piedalās arī vairākas Zviedrijas bruņoto spēku sauszemes vienības ar savu tehniku un aprīkojumu.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka Latvijas Jūras spēkus mācībās pārstāvēs kuģi A-53 “Virsaitis”, A-90 "Varonis", kā arī P-08 "Jelgava".

Dalies ar šo ziņu