Ventspils ostā norisinās mācības “Oilex Ventspils 2021”

Militārās mācības
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Jūras spēki

Šodien Ventspils ostas akvatorijā norisināsies Ventspils brīvostas pārvaldes un Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku kopīgi organizētās naftas piesārņojuma seku likvidācijas mācības “Oilex Ventspils 2021”.

Mācību ietvaros Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņems trauksmes signālu no Ventspils brīvostas pārvaldes par nozīmīgu jūras negadījumu ostā, kura rezultātā no kuģa ir notikusi būtiska apjoma naftas produktu noplūde. Noplūdes seku novēršanā papildus Ventspils brīvostas pārvaldes resursiem iesaistīsies Jūras spēku Patruļkuģu eskadras kuģis KA-14 “ Astra” un Jūras incidentu novēršanas vienība.

Mācību mērķis ir uzturēt un pilnveidot gatavību reaģēt uz kuģu negadījumiem jūrā un ostu akvatorijās, lai vides piesārņošanas gadījumā spētu efektīvi ierobežot piesārņojumu un iespējami ātri novērst kaitējumu videi. Mācību laikā negadījumā ostas akvatorija tiks norobežota ar peldošajām barjerām un veikta iedomātā naftas plankuma savākšana pārvietojamos maisos ar speciālu aprīkojumu.

Krasta apsardzes dienests ik gadu sadarbībā ar Latvijas ostām rīko vairākus piesārņojuma novēršanas vingrinājumus. Šādi vingrinājumi ir nepieciešami, lai uzturētu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku spēju likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst jūras vides piesārņošanu ar naftas produktiem.

Dalies ar šo ziņu