Vairāki Karalisko Gaisa spēku iznīcinātāji “F-15” Igaunijā piedalās mācībās "Baltic Trident"

Militārās mācības
Sargs.lv/ERR.ee
Baltic Trident
Foto: Foto: Jessi Monte/ASV Gaisa spēki

Astoņi ASV taktiskie iznīcinātāji “F-15” ieradušies Emari bāzē Igaunijā, lai piedalītos militārajās mācībās “Baltic Trident”, kurās iesaistīti arī Somijas, Vācijas, Lietuvas, Polijas, ASV un Apvienotās Karalistes Gaisa spēku karavīri un personāls.

Gaisa vingrinājumu laikā iznīcinātāji trenēs zemos lidojumus un citus taktiskus uzdevumus, stiprinot koordinēšanas un gaisa atbalsta spējas starp Igaunijas, ASV, Somijas, Vācijas, Lietuvas, Polijas un Apvienotās Karalistes bruņoto spēku personālu.

Igaunijas Gaisa spēku (Õhuvägi) komandieris brigādes ģenerālis Rauno Sirks (Rauno Sirk) norāda, ka šādas mācības sniedz nenovērtējamu pieredzi Igaunijas Gaisa spēkiem un iespēju trenēties kompleksas gaisa operācijās sadarbībā ar sabiedrotajiem.

Savukārt ASV Gaisa spēku 48. kaujas vienības komandieris pulkvežleitnants Džeisons Kamileti (Jason Camilletti) uzsver, ka kopīgi treniņi ar sabiedroto valstīm stiprina kolektīvo aizsardzību un ir labs atturēšanas paņēmiens pret militāro agresiju.

Mācību laikā astoņiem iznīcinātājiem “F-15” pievienojās arī divi degvielas gaisa tankeri "Boeing KC-135”.

Plānots, ka mācību ietvaros lidmašīnas Igaunijā būs līdz 19. martam, un zemākie pārlidojumi plānoti apmēram 150 metru augstumā virs zemes.

Dalies ar šo ziņu