NATO kaujas grupa Ādažu poligonā trenējas militārajās mācībās “STEELE CRESCENDO”

Militārās mācības
Sargs.lv
NATO kaujas grupa
Foto: Foto: srž. Felipe Barandica, eFP BG Latvia

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri pagājušajā nedēļā Ādažu poligonā trenēja savas kaujas spējas militārajās mācībās “STEELE CRESCENDO”. Arī mācību laikā tiek ievēroti galvenie piesardzības pasākumi – pēc iespējas lielāka distance citam no cita un ekipējuma dezinfekcija. Mēs joprojām esam veselīgi kaujas spējīgi spēki, tā “Sargs.lv” norāda kaujas grupas Latvijā preses virsniece kapteine Bonija Vilkena (Bonnie Wilken).

No 4. līdz 9. maijam Ādažu poligonā notika tikai NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas (eFP BG LVA) karavīriem paredzētās militārās mācības “STEELE CRESCENDO”. Kā informē kapteine B. Vilkena, to mērķis bija stiprināt kaujas grupas vienotību un saliedētību, kā arī trenēt tiešās uguns spēju. Tas tika realizēts, īstenojot vairākus tiešās uguns vingrinājumus, iesaistot visas kaujas grupas apakšvienības.

NATO kaujas grupa

Foto: srž.Felipe Barandica, eFP BG Latvia

Mācībās “STEELE CRESCENDO” atkarībā no trenētā kaujas scenārija visas nedēļas garumā tika izmantota dažāda kaujas tehnika – gan kājnieku, tostarp snaiperu, ieroči, tāpat arī 84 milimetru mīnmetēji, TOW prettanku raķetes, C6 ložmetēji, kā arī M72 prettanku granātmetēji, virzienmīnas, kājnieku kaujas mašīnas un poļu tanki PT90.

NATO kaujas grupa

Foto: Rob Kunzig, NATO TV

Šajās mācībās NATO paplašinātās kaujas grupas kareivji izspēlēja aizsardzības kaujas scenāriju pret uzbrūkošo ienaidnieku. Kaujas šaušanas mācības notika no iepriekš ierīkotām pozīcijām, izmantojot plaša spektra ieročus.

Video: ieskats militāro mācību "STEELE CRESCENDO" norisē
Tāpat NATO kaujas grupas pārstāve norāda – gan Latvijas Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde, gan NATO kaujas grupa kaujas grupa šajā laikā veic pastiprinātus piesardzības pasākumus pret Covid-19, un to ir darījuši jau kopš pandēmijas sākuma. “Mēs dezinficējam aprīkojumu un, kad vien iespējams, ievērojam sociālo distancēšanos. Mēs joprojām esam veselīgi un kaujas spējīgi spēki,” sacīja kapteine B. Vilkena.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka, lai iespēju robežās mazinātu iespējamo infekcijas izplatību, Ādažu bāzē nācies nodalīt Latvijas karavīru apmācību plūsmu no NATO kaujas grupas apmācībām. “Pēc apmācību cikla mēs, latvieši, dodamies mājās, bet kaujas grupas pārstāvji Ādažu bāzē dzīvo uz vietas visu laiku. Lai pasargātu NATO kaujas grupas karavīrus no vīrusa ienešanas bāzē, mēs esam pieņēmuši lēmumu par abu karavīru plūsmu nodalīšanu,” norādīja Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers. 

Dalies ar šo ziņu