Latvijas vētsnieks Austrālijā godina Latvijas Neatkarības karā kritušos karavīrus

Latvijas Neatkarības karš
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Raitis Freimanis

Lāčplēša dienas priekšvakarā, piedaloties piemiņas dienas svinīgajā ceremonijā, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Austrālijā Marģers Krams, turot svētu latviešu karavīru piemiņu, godina Latvijas Neatkarības karā kritušos karavīrus, noliekot piemiņas vainagu Austrālijas Kara memoriālā Kanberā.

Atceroties kritušos karavīrus, vēstnieks ar klusuma brīdi godināja arī  21 Lāčplēša Kara ordeņa kavalieri, kuri savu ceļu mūžībā raduši Austrālijā.

Image
Foto: Raitis Freimanis
Foto: Foto: Raitis Freimanis
Foto: Raitis Freimanis
“Mēs apzināmies savu vēsturi un cienām savus varoņus. Arī šodien stāvam sardzē par savu brīvību,” norāda Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Austrālijā M. Krams.
Image
Foto: Raitis Freimanis
Foto: Foto: Raitis Freimanis
Foto: Raitis Freimanis

Austrālijā un citās sabiedrotajās valstīs, tostarp Jaunzēlandē, Kanādā un Amerikas Savienotajās Valstīs, 11. novembris kļuva pazīstams kā Pamiera diena – diena, kurā piemin Pirmajā pasaules karā bojāgājušos. Pēc Otrā pasaules kara Austrālijas valdība piekrita Apvienotās Karalistes priekšlikumam pamiera dienu pārdēvēt par piemiņas dienu, lai pieminētu abos pasaules karos bojāgājušos. Šodien Austrālijas piemiņas dienā tiek pieminēta visu karu un konfliktu rezultātā bojāgājušie austrālieši.

Katru gadu 11. mēneša 11. datumā 11.stundā ar klusuma minūti tiek pieminēti bojā gājušie karavīri.

Dalies ar šo ziņu