NATO Civilmilitārās sadarbības ekselences centra balvu saņem Latvijas pārstāve

Latvijā
Sargs.lv/Civil-Military Cooperation Centre of Excellence
Nataļja Vecvagare saņem NATO Civilmilitārās izcilības balvu šī gada integrētajā Civilmilitārajā Atslēgas Līderu Konferencē
Foto: Civil-Military Cooperation Centre of Excellence

Nataļja Vecvagare saņēmusi NATO Civilmilitārās izcilības balvu šī gada integrētajā Civilmilitārajā Atslēgas Līderu Konferencē, kas risinājās NATO Civilmilitārās sadarbības ekselences centrā, Hāgā. Balvu ik gadu pasniedz tām personām, kuras veikušas būtisku ieguldījumu Civilmilitārajā nozarē un guvušas plašu atzinību par izciliem sasniegumiem.

N. Vecvagare kā Liepājas pašvaldības ārējo lietu koordinatore un starptautiskās politikas padomniece sniegusi izšķirošu lomu civilās aizsardzība sistēmas izstrādē un vadīšanā Liepājā. Viņas mērķi un izcilā reputācija Latvijas civilmilitārajās aprindās tikusi plaši atzīta.

Viens no N. Vecvagares ievērojamiem sasniegumiem ir civilmilitārās sadarbības mācību organizēšanā. Viņas pedantiskās plānošanas spējas un izpilde nodrošinājusi šo mācību panākumus, vēl vairāk uzlabojot civilmilitārās sadarbības efektivitāti.

Turklāt N. Vecvagare ir palīdzējusi popularizēt un vadīt NATO Civilmilitārās ekselences centra sadarbības kursu Liepājā 2022. un 2023. gadā. Viņas nesavtīgā apņemšanās un plašie sakari ļāvuši viņai iesaistīt galvenos spēlētājus, ievērojami sekmējot kursu panākumus.

NATO Civilmilitārās sadarbības ekselences centrs ir multinacionāli sponsorēts, NATO akreditēts izcilības centrs. Centrs nodrošina vērtīgus, inovatīvus un laicīgus padomus, un ekspertīzes Civilmilitārajā jomā gan civilajam, gan militārajam sektoram. Civilmilitārās sadarbības joma stiprina būtisku saikni starp militārām aprindām un civilo sabiedrību, kā arī valdībām.

Dalies ar šo ziņu