Notiks visaptverošas valsts aizsardzības seminārs pašvaldībām

Sabiedrība
Sargs.lv
visaptveroša aizsardzība
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Trešdien, 22. martā, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalīsies visaptverošas valsts aizsardzības seminārā pašvaldībām, kurā īpaši tiks uzsvērta pašvaldību loma valsts aizsardzībā un militāras krīzes gadījumos.

“Latvijas pašvaldībām ir liela nozīme un potenciāls valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, jo visaptverošas valsts aizsardzības sistēma paredz atbildības sadalījumu par to, kas jādara militāras krīzes laikā, īpaši tās pirmajās dienās. Ir būtiski, lai katra Latvijas pašvaldība attīstītu savas spējas risināt bruņota konflikta radītos izaicinājumus,” uzsver aizsardzības ministre.

Šī semināra laikā  pašvaldībām būs iespēja iegūt padziļinātu ieskatu un pārrunāt dažādus ar visaptverošo valsts aizsardzību saistītus jautājumus – gan par īpašiem tiesiskiem režīmiem valsts apdraudējuma pārvarēšanai, gan civilās aizsardzības plānošanu pašvaldībās, gan kritiskās infrastruktūras un darbības nepārtrauktības plānošanu. Semināra laikā plānots analizēt arī līdzšinējo praktisko pieredzi, kā arī apskatīt citus ar šo tēmu būtiskus aspektus.

Pasākuma laikā savas atbildības jautājumus skaidros un atbildes uz pašvaldību jautājumiem sniegs nozares eksperti no Aizsardzības ministrijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī citām nozares ministrijām un dienestiem.

Semināra par visaptverošo valsts aizsardzību mērķauditorija ir Latvijas pašvaldību vadītāji un atbildīgās personas par civilās aizsardzības plānošanu, kā arī Zemessardzes bataljonu komandieri un civilmilitārās sadarbības virsnieki.

Dalies ar šo ziņu