Forumā diskutēs par noturības un krīžu gatavības stiprināšanu Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā

Latvijā
LETA
Informatīvs attēls no Rīgas konferences 2022.gadā
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Viesnīcā "Radisson blu Daugava" trešdien, 1.februārī, notiks starptautisks noturībai, civilai - militārai sadarbībai un krīžu gatavībai veltīts pieredzes pārneses forums, aģentūru LETA informēja pasākuma koordinatore Ilze Garoza.

Viņa norāda, ka februārī apritēs gads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, kas satricinājis mieru Eiropā un aktualizējis jautājumu par Krievijas kaimiņvalstu drošību, izceļot visaptverošas aizsardzības sistēmas izveides, civilās un militārās sadarbības un krīzes gatavības stiprināšanas nepieciešamību Baltijas valstīs un Ziemeļvalstu reģionā.

Cenšoties stiprināt reģionālo sadarbību un veicināt pieredzes pārnesi no Ziemeļvalstīm uz Latviju un plašāko Baltijas reģionu, 1.februārī norisināsies "Ziemeļvalstu un Baltijas biznesa forums 2023", par kura centrālo tēmu izvirzīta "Noturības un krīžu gatavības stiprināšana Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā".

Forumā plānots spriest, kādas pārmaiņas Latvijas un NATO redzējumā un rīcībpolitikā, kas skar mūsu drošību, aizsardzību, reģionālo sadarbību un krīzes gatavību, radījis Krievijas iebrukums Ukrainā. Tāpat būtisks jautājums būs par to, kāda ir privātā sektora loma noturības un krīžu gatavības stiprināšanā un kādas iespējas pēdējā laika ģeopolitisko norišu kontekstā pavērušās civilās un militārās sadarbības jomā Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā.

Dalies ar šo ziņu